Egyházmegyei családi nap

Több száz család találkozott és töltött egy feledhetetlen napot július 10-én, Edelényben.

családi nap

Egy év szünet után ismét megrendezték a Miskolci Egyházmegye családi napját. A rendezvény hét év után új helyszínre, Edelénybe költözött. A családi nap most is imádsággal, imaórával kezdődött a Szent Miklós Görögkatolikus Általános és Művészeti Iskola aulájában, amit az egyházmegye püspöke, Orosz Atanáz vezetett.

Atanáz püspök

Délelőtt Pribék László, családteológus tartott előadást a család szerepéről, azokról a mozgatórugókról és lelki tartalmakról, amelyek nélkül egy család, vagy akár más közösségek sem működhetnek egészségesen. Rávilágított arra is, mennyire fontos a házaspárok lelki megerősítése.

Pribék László

Számos kaland, sportprogram vagy játék várta az iskola épületében és udvarán a családok apraját-nagyját. Változatlanul népszerű gyermekprogramnak bizonyult az ugrálóvár, a csillámtetoválás, a népi játékok kipróbálása, a gyertyaöntés, és a délutáni kutyás bemutató. Az iskola tornatermének mászófalán az extrém sportok szerelmesei próbálkozhattak, de lehetett focizni, kosarazni, és asztaliteniszezni is az általános iskola tanárainak irányítása mellett. A szellemi kihívást kedvelők a kültéri sakkjátszmában mérettethették meg magukat. Aszfaltrajzversenyre is lehetett nevezni, a család témakörében született alkotásokat értékes díjakkal jutalmazták.

aszfaltrajz

A családi napról  bárki feliratos emlékképet készíthetett magáról a szelfigép előtt. Mintegy húsz kilométeres túrát tettek meg azok, akik az elektromos kerékpár mellett döntöttek. Az úti cél a festői fekvésű kis falu, Irota volt. Kényelmesebb utazásnak bizonyult a kis gumikerekű vonattal tett városnézés. Hazánk hetedik legnagyobb barokk kastélyára is több mint százan voltak kíváncsiak vezetett turnusban sétálták körbe a L’Huillier – Coburg - kastély termeit és parkját. A városi uszoda is felfrissülést nyújthatott a rendkívül nagy melegben, csakúgy, mint a nap programjait lezáró habparti a városi tűzoltóság jóvoltából.

habparti

A családi nap főszervezői, Szepesi Szilárd és Jármi Zoltán atyák örömmel számoltak be arról, hogy a kezdeti „óvatos” érdeklődés után közel félezer ember jelent meg a rendezvényen.

FÉNYKÉPEK (Jármi Zoltán, Varga-J. Bernadett)

Címkék