Egyházmegyei Családi Nap

Összegyűlt a nagycsalád: július 2-án, Szerencsen került megrendezésre a Miskolci Egyházmegye Családi napja.

kép

A nap eseményibe az alábbi linken található fényképek segítségével pillanthatunk be.

A hétvégén ismét több száz család töltötte meg a szerencsi Rákóczi-vár udvarát az egyházmegye családi napján.

Az eseményen Orosz Atanáz megyéspüsök atya is részt vett. Idén előadásával is színesítette a nap programját: az „Irgalmasság és család” összefüggéseinek témakörében. Délután Telenkó János családjának életébe pillanthattunk bele. A hét gyermeket nevelő házaspár a nagycsaládról örömeit és szépségét mutatta meg, sőt néhány, általuk már jól bevált gyakorlati példát is megosztottak a hétköznapi nehézségek áthidalásához.

Egész napos program várta a kicsiket és nagyokat. Kipróbálhatták a népi játékokat, a gyertyaöntést, lufit hajtogathattak Cukorbohóccal. A kézműves sátorban a Fügedi Márta Népművészeti Egyesület segítségével különböző mesterségekkel - nemezelés, fazekasság – ismerkedhettek meg. Nem hiányozhatott az udvarról a falmászás és az ugrálóvár sem. A versengésre vágyók a Szerencsi Rendőrkapitányság közreműködésével kerékpáros ügyességi vetélkedőn jeleskedhettek. Mindeközben a nagyszínpadon különböző előadások szórakoztatták a közönséget. A Vaga Banda Gólyalábasok Óriáscirkusz produkciójába és a Diri-Dongó együttes zenés műsorába a gyerekek is bekapcsolódhattak. Musical és retró slágerek szóltak a Miskolci Musical és Dalszínház előadóitól. A Csillagfürt Néptáncegyüttes bemutatója után néhány lépést is megtanulhatott, aki vállalkozó szellemű táncos lábú. Délután a középkori lovagi élet elevenedett meg a vár udvarán a Diósgyőri Aranysarkantyús Lovagrend jóvoltából. A nap végén hűsölni a habpartin lehetett a Szerencsi Tűzoltóság közreműködésével.

Az emlékezetes családi nap megszervezése és lebonyolítása ugyanúgy, ahogy otthon a kisebb családban, a közös szándék, az összefogás és együttműködés nélkül nem jöhetett volna létre.

 

Címkék