Dunai hajóbaleset: Erdő Péter részvéttáviratot küldött a szöuli érseknek

Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek táviratban fejezte ki részvétét Andrew Yeom Soo-jung bíborosnak, a szöuli főegyházmegye érsekének a május 29-én este Budapesten történt dunai hajóbaleset miatt, amelyben több dél-koreai állampolgár életét vesztette.

Erdő Péter

Az MTI-hez május 30-án, csütörtökön eljuttatott távirat szerint Erdő Péter szomorúan értesült a koreai turistákat szállító hajó balesetének és elsüllyedésének tragikus híréről.

A bíboros osztozik az áldozatok családtagjai, a szöuli főegyházmegye és a Koreai Köztársaság gyászában.

„Kérem, fogadják őszinte részvétemet! Szentmisét ajánlok az áldozatok lelki üdvéért és imádkozom a sérültek gyógyulásáért, valamint a családokért, akiket ez a tragédia sújtott” – fogalmazott Erdő Péter.

Virágok a dél-koreai nagykövetség kerítésénél az Andrássy úton

Virágok a dél-koreai nagykövetség kerítésénél az Andrássy úton

Andrew Yeom Soo-jung szöuli bíboros érsek meghívására Erdő Péter bíboros május 17–21. között Dél-Koreába látogatott. Előadást tartott a Koreai-félsziget békéjének elősegítésére létrehívott fórumon (Culture of Peace: A Pathway for the Korean Peninsula).

A Hableány nevű turistahajó egy szállodahajóval ütközött, majd felborult és elsüllyedt május 29-én, szerdán este. A jármű fedélzetén harmincöten voltak: harminchárom dél-koreai turista és a kéttagú személyzet. Hét túlélőt találtak. Hét holttestet emeltek ki a vízből, további huszonegy főt még keresnek.

Forrás: Magyar Kurír

Címkék