Dobogós hely a TDK-n

Balogh Jenő, a miskolci Görögkatolikus Cigány Szakkollégium hallgatója a tavaszi Tudományos Diákköri Konferenciájára energiatakarékos fényerősség szabályozó eszközt készített, munkájával harmadik helyezést ért el a megmérettetésen.

Balogh Jenő

Balogh Jenő, a miskolci Görögkatolikus Cigány Szakkollégium hallgatója, harmadéves a Miskolci Egyetem Gépészmérnöki és Informatikai Karának villamosmérnök szakos hallgatója. A 2018. Tavaszi Tudományos Diákköri Konferencián harmadik helyezést ért el.

Beadott munkájának témája: Okos otthonba illeszthető fény erősség vezérlő tervezése. Dolgozatának célja egy okos eszköz tervezése és megvalósítása. Elsődleges funkciója a fényerősség szabályozás, mellyel csökkenést érhetünk el a világítás által felhasznált energiamennyiségben. Ezen felül kompatibilitást kell biztosítani a később, a felhasználó által szabadon választott központi feldolgozó és vezérlő egységgel. TDK dolgozatát sikerrel megvalósította, valóságban is használható eszközt épített meg. Hasznosságát a bíráló bizottság elismerte. Eszközének gyakorlati haszna van, az egyetemen megszerzett tudást dolgozatában kamatoztatta.

Gratulálunk sikeres munkájához! Büszkeséggel tölti el Szakkollégiumunkat, hogy hallgatóink között tudhatjuk Jenőt! További sikereket kívánunk témájának fejlesztéséhez!