Digitális küldetésben a múcsonyi iskolások

A Szent Péter Görögkatolikus Általános Iskola hatodik osztálya megnyerte a Digitális Erőmű ősszel meghirdetett pályázatát

a hatodikosok

A Szent Péter Görögkatolikus Általános Iskola 2019. októberében jelentkezett a Digitális Erőmű által meghirdetett „Digitális küldetésnyilatkozat” című pályázatra. A meghirdetett pályázatra általános iskolai osztályok jelentkezhettek, osztályfőnökük segítségével.

Intézményünk hatodik osztályos diákjait így Gyenes Anna Mária osztályfőnök nevezte be a versenyre. A pályázat lényege, hogy egy maximum kétperces videót kellett készíteni, melyben a gyerekek elmondhatták, megmutathatták, hogyan képzelik el a digitális jövőt és ezzel kapcsolatban magát az iskolát is.

az erőműben

A videót híradóként készítettük el, melyben bemutattuk a digitális iskola jövőjét pozitív és negatív oldalról egyaránt. Bemondónak a már eddig is megfelelő tapasztalatokkal rendelkező Filkóházi Panna hatodik osztályos tanulónkat kértük fel, hisz intézményünkben eddigi is készült az adott tanév bizonyos időszakait bemutató un. „Szent Péter Híradó”. Ezek a videók intézményünk közösségi oldalán is megtekinthetők.

A pályázatra beadott videónkra a legtöbb szavazat érkezett, így a Szent Péter Görögkatolikus Általános Iskola hatodik osztálya megnyerte a Digitális Erőmű meghirdetett pályázatát, jutalmul egy ózdi kirándulást kaptak. Az őszi szünet utáni első hétfőn indultak el a várva várt eseményre a pályázatban részt vevő diákok.

az egyik tanuló

Az ózdi Digitális Erőműben a gyermekek szemtanúi voltak a digitális fejlődésnek és az ezzel kapcsolatos szórakoztatásnak is. Kipróbálták a legújabb 3D szemüvegeket, digitális kiállításokat tekintettek meg és nem utolsó sorban valóságos lézerharc játékon vettek részt, mely mindegyiküknek felejthetetlen élményt okozott.

A pályázati kirándulásról az összes hatodik osztályos tanulónk elégedetten és élményekben gazdagon tért haza. A kirándulásról készített képek  és maga a pályázati Szent Péter Híradó megtekinthető a LINKRE kattintva, vagy az intézmény  Facebook oldalán.

További képek

Szepesi  Szilárd, iskolalelkész