Családok és Nyugdíjasok Tudásolimpiája

Ha ősz, akkor indulnak a Tudásolimpiák. A diákoknak már több éve rendezik meg a tanulmányi versenyt különféle tantárgyból, de negyedik éve már annak, hogy a családoknak és a nyugdíjasoknak is van lehetősége megméretni magukat.

logo

A szépkorúak idei versenyét a korábbi győztes, Zolcsák Istvánné ajánlja mások figyelmébe.

"Örömmel értesültem 2018 őszén, hogy nyugdíjasoknak, és családoknak is szerveznek kétfordulós versenyt. Azóta mindig jelentkezek én is.

Mindig izgatottan várom, hogy mikor lehet nevezni a játékra, és várom a kérdéssort.

A feladványok nem mindig egyszerűek: vannak biblikus, néprajzi, szertartástani kérdések s ezeken túl még ünnepeinkről és kiemelkedő görögkatolikus nagyjainkról is számot kell adni.  

Ha megérkezett a kérdéssor, átfutom, és amiben biztos vagyok, már jelölöm. Persze sok olyan kérdés van, amihez különféle segítséget kell igénybe venni, mint például a Szentírást, zsolozsmás könyvet, de az internet is jól jöhet. A híres emberek életéről kaptunk segédanyagot is, ami figyelmes átolvasás után ad mankót a helyes válaszokhoz.

Eddig négy alkalommal hirdettek győztest, én kétszer végeztem az élen; örömmel töltött el, hogy Fülöp metropolita atya személyesen adta át a díjat, ami a balatoni családtáborba szóló nyaralás volt.

Bíztatom, bátorítom kedves nyugdíjas társaimat erre az izgalmas játékra. Nemcsak a díjak miatt, hanem a görögkatolikus identitásunk szeretete miatt is."

Zolcsák Istvánné

Nyírcsászári

*** 

Családok és Nyugdíjasok Tudásolimpiája

A verseny témája: Boldogok a békességszerzők

Jelentkezési határidő: 2022.november 5.

Jelentkezni az inantsypapagnes@gmail.com e-mail címen lehet. 

 

Fődíj:

Családok számára: Balatoni nyaralás a Görögkatolikus Családtáborban

Nyugdíjasok számára: Hajdúszoboszlói hosszúhétvége egy termálvizes hotelben

Forrás: Hajdúdorogi Főegyházmegye

Címkék