Családi nap Sajószentpéteren

A Sajószentpéteri Görög Katolikus Egyházközség családi – és gyerek napot szervezett 2016. június 5-én.

térbeli sakk

A 9. 30-kor kezdődő hálaadó Szent Liturgia után elkezdődött a színes forgatag a gyerekek számára. Az udvaron felállított ugrálóvár, ping- pong asztal, labdajátékok, szumó ruha, óriás sakk, ügyességi játékok, kosárpalánk, és a focimeccs, már eleve jó időtöltésnek bizonyultak. Ezek után Janpi bohóc műsora következett, aki sok színes trükkel és a gyereksereg megmozgatásával pezsdítette fel a hangulatot. Kétfős gyerekzenekar örvendeztette meg a kicsiket színes műsorukkal.

Rendőrkutya is bemutatta tudását számunkra, majd Erdélyi néptánc együttes lépett fel. A szokványos ebéd helyett ezúttal Hot Dog partit szerveztünk. Ezután ügyességi csapatjátékok következtek, mely minden gyereket megmozgattak a templom udvarán. Délutánra megérkeztek a tűzoltók, akik a gyerekek számára habpartit készítettek, melyhez előre több kannányi habfürdőt kellett beszerezni. A másfél méteres óriási mennyiségű hab kicsiknek és nagyoknak is nagyon szórakoztató volt. Folyamatosan alkalom nyílt lufi hajtogatásra, focira és labdajátékokra. Az egész napos együttlétet vecsernyével zártuk a templomban.

Nagyon sok ajándékot kaptunk a szponzoroktól, amelyek mindegyike gazdára talált, sok örömöt szerezve a gyerekeknek. Ezúton is köszönjük a támogatást, többek között a Miskolci Egyházmegye Családpasztorációs Bizottságának. Reményeink szerint jövőre is ugyanígy és ugyanitt ünneplünk együtt.

A családi napon készült képek itt tekinthetők meg: https://goo.gl/photos/2wzQqSsmcTc23jGu6

Szerző: Jármi Zoltán, sajószentpéteri parókus

Címkék