Családbarát hely a miskolci diákotthon

A miskolci Görögkatolikus Felsőoktatási és Kulturális Diákotthon elérte a bronz fokozatot a Családbarát Ország Nonprofit Közhasznú Kft. által készített helyszíni auditjelentése szerint.

logo

A Görögkatolikus Felsőoktatási és Kulturális Diákotthon 1997 óta ad otthont a Miskolci Egyetem keresztény hallgatóinak a tanulmányaik ideje alatt.

Intézményünk a Miskolci Egyházmegye fenntartásában működik Miskolctapolcán, üdülőövezetben. Küldetésünk, hogy a fiatalok és a munkatársak számára is a családias hangulat és szép környezet mellett a hitüket is megerősítsük.

Diákotthonunk jelenleg közel 60 fő egyetemista számára nyújt kollégiumi férőhelyet. Két szervezeti egységünk, a Görögkatolikus Roma Szakkollégium 30 fő hátrányos helyzetű fiatalt segít a diplomához színes és gazdag tanulmányi programmal, a Romzsa Tódor Görögkatolikus Szakkollégium pedig 20 fő számára kínál tudományos és hitéleti programokat.

kép

A diákotthon zökkenőmentes működése és a két szakkollégium programjainak magas színvonalú megvalósítása 8 fő munkatársnak köszönhető, akik a keresztény értékrendet követve, hittel és szeretettel végzik a munkájukat. Célunk, hogy a családbarát munkahelyi kultúra megteremtésével intézményünk, és ezáltal egyházunk is jó üzenetet küldjön a munkavállalói és a kollégista fiatalok felé. Törekvésünk, hogy a Családbarát Hely ezüst fokozatát is elérjük.

Mozgó Mónika

Címkék