Budapestre látogat az IVT! - Panama-nap

Dátum
Hely
Budapest

A budapesti egynapos kísérőrendezvényre Miskolcról is indul busz a Székesegyház melletti parkolóból.

plakát

2019. január 22. és 27. között a közép-amerikai Panamaváros ad otthont az Ifjúsági Világtalálkozónak (IVT). Magyarországról egy kisebb csapat képviseli hazánkat a Katolikus Egyház legnagyobb ifjúsági rendezvényén. Budapesten viszont reményeink szerint az itthon maradók is élménydús napot tölthetnek el január 26-án. Panama-nap, az IVT-jegyében!

A magyar Panama-napra Miskolcról is indítunk buszt, amely január 26-án, szombaton reggel 8.00 -kor indul a Búza téri Székesegyházunk mögötti parkolóból.(Hazaérkezés a program után: kb. 21.00 óra.)

Jelentkezés a program regisztrációs lapján a „Miskolci Gk. Egyházmegye” és a
„Közösen szervezett busszal szeretnék jönni” pontok bejelölésével. Az utazással kapcsolatos kérdésekben Fedor Péter atya, egyházmegyénk ifjúsági referense ad tájékoztatást.

 

Azt már megszokhattuk, hogy az európai IVT-kre több ezres magyar csapat utazik, az öreg kontinensen kívüli helyszínekre viszont a nagy távolságok miatt kevesebbeknek adatik meg ez a lehetőség. Mivel a 2019-es IVT-t január 22. és 27. között rendezik Panamavárosban, ezúttal egy egynapos kísérőrendezvényen kapcsolódhatnak be a magyar fiatalok a Katolikus Egyház legnagyobb ifjúsági eseményébe. A január 26-án Budapesten az Elek Gyula Arénában megrendezésre kerülő Panama-nap szervezését a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) Ifjúsági Bizottsága koordinálja.

A cél, hogy az IVT szellemiségében találkozzanak az egyházmegyék fiataljai, valamint közösségi élményekkel gazdagodjanak, és együtt imádkozzanak. Az esemény ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Jelentkezni a www.panamanap.hu weboldalon lehet.

A fiatalokkal együtt ünnepelnek majd püspökeink is. A Panama-nap házigazdája Palánki Ferenc Debrecen-nyíregyházi megyéspüspök lesz, míg a katekézist Kocsis Fülöp hajdúdorogi érsek-metropolita tartja majd. A nap végén pedig Veres András, a győri egyházmegye főpásztora lesz a szentmise főcelebránsa. Ráadásul a fiatalok nem csupán ezeken az eseményeken találkozhatnak velük, hanem a Kérdezd a püspököt! során bárki beküldheti kérdését, amit a moderátor fog közvetíteni a püspökök felé.

A Panama-napon ezen kívül is színes programok várnak a fiatalokra. A rengeteg zenés dicsőítés mellett tanúságtételek, imaest, játékok és természetesen egy kis Panama vár a résztvevőkre. A nap folyamán ugyanis többször is kapcsoljuk majd a közép-amerikai fővárost.

A Panama-nap mottója: Íme itt vagyok! Legyünk ott, és ünnepeljünk együtt az ország és a világ katolikus fiataljaival!

MKPK Ifjúsági Bizottsága

Címkék