Bevonótábor Miskolctapolcán

A Miskolci Görögkatolikus Cigány Szakkollégiumba felvett egyetemisták és főiskolások a szemeszter megkezdése előtt augusztus 25-27. között "bevonótábort" szerveztek, melynek célja a kollégium és az újonnan beköltözők megismerése volt.

főiskolások

„Egy életcélt követni nemes gondolat, / S mi kell hozzá, csupán akarat. / Mely minden ifjú szívében él, / Küzdeni bátran egy új életért...” (Tóth Árpád)

            Tóth Árpád költőnk gondolatai azt hiszem, megmutatják az elmúlt napok lényegét. Fontos, hogy az életben legyenek céljaid, és még fontosabb, hogy ezeket a célokat, álmokat legyen elég akaratod követni.

            Idén rengeteg roma és nem roma származású fiatal is jelentkezett kollégiumunkba, ezek a fiatalok már mind felvételt nyertek a Miskolci Egyetem valamelyik karára. Ez volt az első állomása céljuk megvalósításának, az pedig, hogy kollégiumunkba adták be jelentkezésüket egy következő lépés egy új élet kialakításának. Az együtt töltött három nap folyamán sor került magának a szakkollégium, a munkatársak és a régi szakkollégisták bemutatására is. Ezen felül rengeteg időt töltöttünk együtt, hiszen nagyon fontos része a felvételi eljárásnak az, hogy lehetőségünk nyíljon az új jelentkezők megismerésére. Humoros és komolyabb játékok után azt hiszem kellőképpen megismerhettük egymást. Pszichológusok által összeállított kérdőívek, tesztek mind-mind segítségére voltak a kollégium felvételi bizottságnak abban, hogy alaposabban megismerjenek mindenkit. A kollégiumi felvételi bizottság tagját a vezetőség és a munkatársak együtt alkották. Biztos vagyok benne, hogy nagyon nehéz volt számukra is a felvételi eljárás, hiszen mindenki egy egyéniség, és mindenkiben van valami extra amivel gazdagodhat majd a kollégiumunk már így is elég színes repertoárja. Izgatottan várjuk a felvételi döntés eredményét, és bízzunk benne, hogy a következő tanévet is élvezni fogjuk együtt, ahogy a mostanit. Köszönjük minden résztvevő kollégistának, leendő kollégistának az aktív részvételt, a munkatársaknak a színes programokat illetve köszönjük a munkáját pszichológusainknak, Balogh Beátának és Vasas Gábornak, akik csapatépítő játékaikkal sok mosolyt és élményt ajándékoztak nekünk.

Szajkó Cintia, szakkollégista

A program az EFOP-3.4.1.-15-2015-000010 azonosítószámú projekt keretében valósult meg.

logo

logo

 

Címkék