Bemutatták a görögkatolikus Zsoltároskönyvet

A Görögkatolikus Metropólia 2018. május 23-án Pünkösd hetének szerdáján Nyíregyházán a Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskolán egy különleges könyvbemutatóra várta a nagyérdemű közönséget.

Zsoltáros könyv

2018 Húsvétján jelent meg a Görögkatolikus Egyház első, hivatalos szentszéki jóváhagyással rendelkező liturgikus könyve. Ez a liturgikus könyv a 150 zsoltárt tartalmazza, címe egyszerűen: Zsoltároskönyv

Minden keleti egyháznak alapvető imakönyve a saját nyelvére lefordított Zsoltároskönyve.

Az eredeti görög liturgikus szövegből, ezt a kiadványt 10 évvel ezelőtt püspöki felkérésre kezdte el fordítani Orosz Atanáz szerzetespap, aki ma a Miskolci Egyházmegye megyéspüspöke. Ez a kiadvány főként templomi liturgikus használatra készült.

Atanáz püspök magyarázat közben

A szentszéki jóváhagyást megelőzően többen ellenőrizték a fordítást, többek között Székely János teológus a Szombathelyi Egyházmegye püspöke, aki az eredeti septuaginta szöveggel hasonlította össze a mostani fordítást.

Az előadás során Orosz Atanáz megyéspüspök tájékoztatta a közönséget a könyv történeti előzményeiről és a fordítás aprólékos folyamatáról, majd Lackó Anita tervező-grafikus a Zsoltároskönyv kivitelezésének rejtelmeibe avatta be az érdeklődőket. Végezetül Kocsis Fülöp érsek-metropolita a liturgikus könyv  gyakorlati használatához adott néhány jó tanácsot a közönségnek.

Fülöp metropolita a zsoltáros könyvet tartva a kezében

Ez a gyönyörű kiadvány megvásárolható a miskolci és nyíregyházi könyv- és kegytárgyboltokban.

Mindenkinek szeretettel ajánljuk figyelmébe!

FÉNYKÉPEK

 

Címkék