Bemutatkoztunk a Don Bosco diákjainak

Április 22-én szerdán a Görögkatolikus Cigány Szakkollégium hallgatói nagy örömmel fogadták a Don Bosco Általános Iskola, Szakiskola, Középiskola és Kollégium diákjait a Szakkollégium nyílt napján.

Don Bosco
Szakkollégium

Közel 40 fiatal érkezett hozzánk, többségük épp érettségi és pályaválasztás előtt áll, így nagy érdeklődéssel hallgatták a szakkollégisták beszámolóját az egyetemi életről, a felvételi rendszerről, a szakkoli működéséről, élettapasztalataikról, jövőbeni céljaikról. A beszélgetés során a hallgatók is tesztelték kissé a közönséget, megkérdezték, ki tervez felsőoktatási intézményben tovább tanulni, milyen szakmát szeretnének elsajátítani, tudják-e, mi mindenre van szükség ahhoz, hogy álmaik meg is valósulhassanak. Erre válaszul egyfajta párbeszéd alakult ki, sok kérdés érkezett mind a diákok, mind kísérőtanáraik részéről, kíváncsiak voltak arra, hogyan élik a cigány és nem cigány hallgatók egyetemi mindennapjaikat.

A nyílt nap nagy sikerrel zárult, ezért köszönettel tartozunk a részt vevő középiskolásoknak, tanáraiknak, és nem utolsó sorban a rendezvényen részt vevő szakkollégistáknak is

Címkék