Bebizonyítani, hogy érdemes....

Az önkéntes tevékenység területén végzett munkájáért Miniszteri elismerést kapott Szajkó Cintia szakkollégista a miskolci Görögkatolikus Egyetemi és Főiskolai Kollégium Cigány Szakkollégium hallgatója.

oklevél

Az idei éven is megpályázható volt a Vásáry Tamás ösztöndíj, amelyet Vásáry Tamás zongoraművész, karmester 80. születésnapja alkalmából alapítottak 2013-ban. A művész úr mind zenei munkásságával, mind a közösség javát szolgáló önkéntes tevékenységével példaképpé vált a magyar fiatalok számára. Az ösztöndíjat minden éven egy-egy olyan felsőoktatásban (vagy előkészítő képzésben) tanuló, legfeljebb 25 éves diák kaphatja, aki a két szakterület közül az egyiken kiemelkedő teljesítményt nyújt.

A Görögkatolikus Egyetemi és Főiskolai Kollégium Cigány Szakkollégium hallgatója, Szajkó Cintia az önkéntes tevékenység területén végzett munkájáért részesült az ösztöndíjban. A pályázatában benyújtott önéletrajzában külön hangsúlyozta, „be akarja bizonyítani, hogy érdemes”. Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere, és egyben a díj átadója is kiemelte ezt a gondolatot, majd hozzátette: „érdemes olyan embereknek segíteni, akiket mások már leírtak, akik nehéz körülmények között élnek, érdemes szorgalmat, kitartó munkát és energiát fektetni a tehetségbe, hogy végül a közösséget szolgálhassa”.

A szakkollégium nevében tiszta szívből gratulálunk Szajkó Cintiának, aki megérdemelten részesül majd a következő egy évben a havi nettó százezer forintos ösztöndíjban. Köszönjük, hogy szakkollégiumunk olyan taggal büszkélkedhet Cintia személyében, aki nem csupán tanulmányai példás folytatásával, de az önkéntesség szívvel-lélekkel történő végzésével is példakép lehet a fiatalok számára.

Még egyszer gratulálunk, és további csodás sikereteket kívánunk Cintiának! (A képen jobbról Balogh Zoltán, EMMI minisztere, Szajkó Cintia, a kép bal oldalán Vásáry Tamás)

Balogh Zoltán, Vásáry Tamás

Szerző: Somosi Ágnes, Gk. Egyetemi és Főisk. Koll. Cigány Szk.