Barsi Balázs igemagyarázata nem csak görögkatolikusok számára

Barsi Balázs OFM Széchenyi-díjas ferences szerzetes, hitszónok, teológiai tanár csaknem három évig írta elmélkedéseit a napi evangéliumokról.

könyvek

A görögkatolikus egyházban a Szent Liturgiákon évente egyszer olvassuk végig a négy evangéliumot. Húsvét vasárnap kezdjük a Prológussal (Jn 1,1-12), majd Pünkösd után folytatjuk Szent Lukács evangéliumával, utána Szent Máté majd végül Szent Márk evangéliuma hangzik fel a templomainkban. Barsi Balázs atya, meghallgatva kérésünket arra vállalkozott, hogy a mindennapi szakaszokhoz külön elmélkedést ír. Hatalmas munkájával ez év húsvétjára végzett, s hamarosan közre adjuk ezt a 4 kötetes művét. Hálásan köszönjük neki az imádsággal telt tanításait, amely nyilván nem csak az igehirdető papoknak nyújt nagy segítséget, de minden igét szerető kereszténynek vagy akár igére szomjas istenkeresőnek lelkileg hasznos olvasmány lehet. A könyvet elsőként május 25-én, Hajdúdorogon, a Metropóliai napon adjuk közre, majd meg is lehet vásárolni minden görögkatolikus könyvesboltunkban és Debrecenben, a Petőfi téri Érseki Hivatalban.  

könyvek

  • 1056 Budapest, Molnár utca 3. Panágia központ, Szent Atanáz Könyv- és Kegytárgybolt
  • 4326 Máriapócs Kossuth tér 17. Emmánuel Zarándokközpont
  • 3526 Miskolc Szeles utca 35. Ikon- és Kegytárgybolt
  • 4400 Nyíregyháza, Bethlen G. u. 5. Szent Atanáz Könyv-és Kegytárgybolt 

Andrónyi Kolos szerkesztésében készült egy rövid összefoglaló is, amiben Balázs atya ajánlja a több évig készülő kötetet és mesél a készületekről. A videó az alábbi LINKEN keresztül nézhető meg.

 

Címkék