Ballagás - 2018

A hétvégén, ahogy minden középiskolában, a Miskolci Egyházmegye fenntartásában álló intézmények diákjai is elballagtak.

Ballagók az edelényi kastély bejáratánál

Edelényben, a  L’Huillier–Coburg-kastély erkélyéről felhangzó  Gaudeamus igitur fanfár dallamával kezdődött a Szent János Görögkatolikus Gimnázium és Szakgimnázium  végzős diákjainak ballagási ünnepsége 2018. május 5-én, 10.00 órától.

A ballagók egy szál virágot helyeztek el a kastély kápolnájában hálaadásuk jeléül, majd Szemerszki Mihály atya – a Miskolci Egyházmegye oktatási referense - vezetésével a húsvéti tropár közös eléneklése nyitotta az ünnepséget. Az ünnepi műsorban fellépett az intézmény csengettyűzenekara, néptáncosai, énekkara, s fúvósai.

ballagók a kastélyparkban, előtérben szökőkút

Ünnepi beszédet mondott Szemerszki Mihály atya, Molnár Oszkár polgármester úr, és Flaskó Attiláné. az iskola igazgatója.

A ballagó diákok gimnáziumi, informatikai szakgimnáziumi vagy környezetvédelmi szakgimnáziumi képzés keretében készültek fel az érettségire, melyet május 7-én, a magyar nyelv és irodalom írásbeli feladatlapok kitöltésével kezdték meg.

Ebben az évben két diák érdemelte ki a Pro Schola emlékplakettet, mellyel a négy éven keresztül kitűnő eredményt elérő tanulókat jutalmazza iskolánk a ballagási ünnepségen.

FÉNYKÉPEK