Az ifjúsági gyalogos zarándoklat margójára

Más volt az idei ifjúsági zarándoklat; a vízhólyagok elmaradtak, de a lelki élmény megmaradt.

zarándoklat

Jávorszki Eszter írását adjuk közre, aki részt vett a zarándoklaton

"Idén máshogy, rendhagyó módon zarándokoltunk, de ez korántsem jelenti azt, hogy elmaradt volna. Hálásak vagyunk a főszervezőknek, és mindenkinek, hogy a nehézségek ellenére ebben az évben is részt vehettünk egy emlékezetes zarándoklaton. A hőség, a vízhólyagok idén elkerültek minket, de ugyanúgy összegyűltünk esténként, hogy online bekapcsolódjunk a vecsernyébe, majd utána családias hangulatban egy kis időt  beszélgessünk, társasjátékozzunk, imádkozzunk, együtt legyünk. Ezeken a találkozókon jobban megismerhettük egyházmegyénk tagjait, fontos gondolatokkal gazdagodhattunk a beszélgetésekből.

A lelki napon, szombaton nem csak lélekben, de testben is megérkeztünk Máriapócsra, találkozhattunk régen látott ismerőseinkkel, barátainkkal és a Boldogság útját végigjárva lélekben feltöltődve, testben kissé elfáradva érkezhettünk meg a Szűzanyához.

boldogság

Az elmúlt héten a nyolc boldogság került középpontba, ezen elmélkedtünk, gondolkoztunk közösen és egyénileg is. Krisztus tanításán keresztül jobban megismerhettük, hogy milyen a boldogság és elgondolkozhattunk rajta, hogy számunkra mit jelent.

Az idei zarándoklat kezdése kissé szomorú és bizonytalan volt, de a Gondviselés által mégis az elmúlt évek zarándoklataihoz hasonlóan olyan élményekkel, gondolatokkal gazdagodhattunk, amelyek maradandóak és a jövőben útmutatóak lehetnek számunkra."

Fotók: Hajdúdorogi Főegyházmegye, GIF

Címkék