Angliai misszió - beszámoló

Szent Liturgiák Londonban minden hónap utolsó vasárnapján

London, Big Ben

Mintegy két és fél hónappal ezelőtt nagy örömmel és várakozással gyűltünk össze az első magyar nyelvű görögkatolikus Szent Liturgiára és hierarcháinkkal való találkozásra a londoni ukrán görögkatolikusok templomában.

Ez a közös ünneplés egyben kezdet is volt: azóta novemberben és decemberben is részt vettünk egy-egy Szent Liturgián Jaczkó Sándor helynök atya vezetésével és a szertartások folytatódni fognak a következő hónapokban is. Amellett, hogy az ismerős dallamok kicsit hazarepítenek minket, ezek az alkalmak igazi lelki élményt és felüdülést jelentenek a nyugati világ zajos forgatagában, melyekből erőt meríthetünk a következő hetekre. A Szent Liturgiák utáni beszélgetéseken lehetőség nyílik egymást megismerni, kérdezni, gondolatainkat, tapasztalatainkat megosztani. Egy különböző korosztályokat magában foglaló, nyitott és befogadó közösség formálódik, ahol egy közös gyökerekkel és hagyományokkal rendelkező nagy család tagjainak érezhetjük magunkat.

A Szent Liturgiák húsvétig előre láthatólag minden hónap utolsó vasárnapján délután 3 órától fognak kezdődni a londoni ukrán görögkatolikus székesegyházban. A szertartásokra és az utánuk következő beszélgetésekre szeretettel várunk mindenkit!

Időpontok:

2018. január 28. du. 3 óra

2018. február 25. du. 3 óra

2018. március 25. du. 3 óra

Helyszín:

Ukrainian Catholic Cathedral of the Holy Family in Exile

Duke Street - corner of Weighhouse Street | Mayfair, London

Címkék