Állami elismerés Egyházmegyénkben

Novák Katalin köztársasági elnök által adományozott állami kitüntetésben részesült Pacsai János atya

Semjén Zsolt

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, Orbán Viktor miniszterelnök előterjesztésére, Novák Katalin köztársasági elnök által adományozott állami kitüntetéseket adott át március 15-i nemzeti ünnepünk alkalmából március 14-én, kedden a Karmelita kolostor rendezvénytermében.

a kitüntetés

"Ahhoz, hogy egy nemzet szeresse önmagát, először ismernie kell azokat a nagyszerű teljesítményeket, amelyekre büszke lehet." - mondta Semjén Zsolt. Rámutatott, hogy a büszkeség tudata akkor és csak akkor élhet a nemzet tagjaiban, ha nem csupán a történelemben lévő nagyjaink életpéldája és életműve jelenti a megtartóerőt, hanem a jelenben is vannak olyan életművek és életpéldák, amelyek ezt a megtartóerőt jelentik a számunkra.

Semjén Zsolt, Pacsai János

Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetésben részesült Pacsai János protopresbiter, a Miskolci Egyházmegye Csereháti Esperesi Kerülete esperesének, az Encsi Görögkatolikus Parókia parókusának kórház- és börtönlelkészi tevékenysége, a szegény sorsú és hátrányos helyzetű családok támogatásában vállalt szerepe, valamint odaadó lelkipásztori szolgálata elismeréseként.

Fotó: Miniszterelnökség/Botár Gergely

Címkék