Adventköszöntő ünnepség Edelényben

A Cigánymissziós Iroda szervezésében a karácsonyt megelőző böjti időszak első napján tartott ünnepségen hirdettek eredményt "Az én Karácsonyom" címmel beérkezett pályázatokra.

bábelőadás

Adventköszöntő ünnepségünket 2019. november 15-én tartottuk meg a Szent Miklós Görögkatolikus Általános Iskolában, Edelényben. Az ünnepségen több mint száz fő vett részt. Az eseményt elsősorban a Miskolci Egyházmegye által fenntartott intézmények, tanodák számára rendeztük meg, és az általános iskolai korosztályt vártuk.

Előzetesen gyerekek számára hirdettünk meg rajzversenyt „Az én Karácsonyom!” címmel, amire 43 rajz érkezett be a megye több részéről is. Az ünnepségen képviseltette magát a Szent Miklós Görögkatolikus Iskola, Múcsonyi Forrás Tanoda, Tolcsvai Általános Iskola, Rakacaszendi Görögkatolikus Általános Iskola, Szent Zotikosz Gyermekvédelmi Intézmény Hernádvécsei lakásotthon, Szent Miklós Görögkatolikus Tanoda.

előadás

A rendezvényt Gál András igazgatóhelyettes nyitotta meg köszöntő beszédével. Ezután Kósa Bernadett klasszikus énekes és Kósa József zongoraművész előadását hallgatták meg a jelenlévők. A Kósa házaspár előadását minden jelenlévő áhítattal figyelte, a legkisebbeket is lenyűgözte a komolyzenei előadás. Ezt követően az Ózdi Görögkatolikus Parókia bábelőadását tekintették meg a gyerekek.

A délután utolsó eseménye a rajzverseny eredményhirdetése volt.

Eredmények:

Első korcsoportban (általános iskola alsó tagozat) az I. és II. helyezést a múcsonyi Szent Péter Görögkatolikus Általános Iskola, a II. helyezést a Homrogdi Görögkatolikus Általános Iskola és Óvoda selyebi Szent Gergely Tagiskolájának tanulói érték el. A Szent Zotikosz Gyermekvédelmi Intézet Hernádvécsei Lakásotthonok 8 éves lakója különdíjban részesült.

A második korcsoportban az I. helyezést a miskolci Fráter György Katolikus Gimnázium 8. osztályos tanulója, a II. helyezést a múcsonyi Forrás Görögkatolikus Tanoda 7. osztályos tanulója, a III. helyezést a Szent Zotikosz Gyermekvédelmi Intézet Hernádvécsei Lakásotthonok 7. osztályos tanulója érte el.  A Tolcsvai Általános Iskola 5. osztályos tanulója különdíjban részesült.

díjátadás, Makkai László

Köszönjük a résztvevő gyerekeknek, felnőtteknek, hogy megtiszteltek minket jelenlétükkel! Köszönjük az előadóknak a színvonalas műsorokat! Köszönjük az edelényi Szent Miklós Görögkatolikus Általános Iskolának a helyszínt és a kiváló rendezést, a segítséget!

Áldott Adventi készületet kívánunk!

A program az EFOP-1.3.7-17-2017-00253 azonosítószámú projekt keretében valósult meg.

További képek

Szöveg és fotók: Cigánymissziós Iroda

Címkék