A világhírű moszkvai Doros Kvintettel közösen koncertezik a Szent Efrém férfikar

2019. május 3-án 18:00-tól Nyíregyházán, a Kodály Iskola, Kodály termében lesz a hangverseny. Az esten közreműködik a nyíregyházi Pro Musica Leánykar.

Szent Efrém Férfikar

A világhírű moszkvai Doros Kvintettet a Vörös téri Vaszlij Blazsennij Székesegyházban szinte minden  nap  megcsodálhatják  az  oda  látogatók,  ám  most  először  mutatkoznak  be Magyarországon! Május 3-án pénteken Nyíregyházán, a Kodály teremben Szent Efrém Férfikarral adnak közös ortodox húsvéti koncertet, ahol a Keleti Egyház legszebb nagyheti és húsvéti dallamai hangzanak majd el a Szentföldtől és Szíriától Moszkváig, Grúziától Kárpátaljáig. Tradicionális ősi liturgikus énekek mellett jelentős bolgár, orosz, olasz, magyar, ruszin és ukrán mesterek - Balakirev, Boksay, Degtarjev, Diletsky, Hristov, Ippolitov- Ivanov, Rachmaninov, Schiavo és Sáry - műveit hallhatja majd a közönség.

A Szent Efrém Férfikar és a Doros Kvintett ortodox húsvéti hangversenyére jegyek már kaphatók a Jegy.hu hálózatában, illetve a szentefrem.hu/orientale-lumen oldalon 2500 forintos áron, illetve a Cantemus jegyirodában. (4400 Nyíregyháza, Vay Ádám körút 18.)