A tanításban légy kifogástalan és komoly

Püspöki áldással kezdték a tanévet egyházmegyénk pedagógusai, oktatói.

a templomban

A Miskolci Egyházmegye köznevelési intézményeiben dolgozó oktatók-nevelők számára idén sajátos szervezésben tartottak tanévnyitót. A járványügyi szabályok miatt az óvodában, az általános- és középiskolákban dolgozók más-más helyszínen találkoztak vagy találkoznak. Délelőtt Múcsonyban tanévnyitó Szent Liturgiát tartottak, este pedig Sajópálfalán alkonyati zsolozsmát.

a templomban

Augusztus 24-én Szent Titusz, Szent Pál apostol egyik tanítványa, munkatársa emléknapját tartja egyházunk. A páli levelekben számos, neki címzett intelmet találunk a tanítók oktatására. Ezeket az örök érvényű intelmeket ajánlotta Atanáz püspök is az oktatók, tanárok figyelmébe az új tanév kezdetén:

„Buzdítsd az ifjakat is, hogy mindenben fegyelmezetten éljenek. Magad járj elöl jó példával, a tanításban légy kifogástalan és komoly. Beszéded legyen találó, megcáfolhatatlan ...” (Tit 2,6-8).

Az oktatás-nevelésben dolgozók munkáját püspöki díjakkal és elismerésekkel köszönik meg a tanév végén. A püspöki dicséreteket és a tanulók számára részesített díjaikat Atanáz püspök kisebb közösségek előtt már júniusban átadta. Azonban a Keresztelő Szent Jánosról nevezett díj, valamint a Szent Lídiáról nevezett díj átadására most, a tanév elején került sor.

HAdházi Istvánné

A Keresztelő Szent Jánosról nevezett díjban idén Hadházi Istvánné részesült. Történelmet és német nyelvet tanít a homrogdi általános iskolában. Harmincéves szakmai gyakorlattal a háta mögött mindenki számára követendő, példamutató munkát végez.A Szent Lídiáról nevezett díjat Szabó János, a Szent János Görögkatolikus Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium karbantartója érdemelte ki.

Atanáz püspök, Szabó János és felesége, Papp Zoltán

Az új tanév számos szervezeti és személyi változással is kezdődik. A legfontosabb változás, hogy Megalakult a Miskolci Egyházmegye Közfeladatellátó Intézményei Fenntartója (MEKIF) szervezet, amely az egyházmegyénk fenntartásában lévő közfeladatot ellátó intézményeket fogja össze szakmai és gazdasági tevékenység tekintetében. Határozott időre megbízott igazgatójának Bialkó Máriát nevezte ki Atanáz püspök.

Bialkó Mária

Papp Zoltán oktatási referens atya elismerő szavakkal köszönte meg a pedagógusok hozzáállását és munkáját, különösen azt, amellyel az előző tanév második felében a digitális oktatás, a sajátos szabályok között megtartott érettségi vizsgák, a teljesen új kihívásokkal teli időszak során végeztek. Munkatársaitól Zoltán atya továbbra is az kérte, hogy ugyanazzal az elhivatottságtudattal végezzék munkájukat, ahogyan eddig is tették.

További képek

Címkék