A Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskola képzési kínálata a 2018/2019. tanévre

A Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskola teológus, hittanár-nevelőtanár, kántor szakokra várja a jelentkezőket. A képzésekről és a jelentkezés módjáról részletesen az alábbiakban tájékozódhatnak.

A főiskola épülete

TEOLÓGUS SZAK: osztatlan képzés, világi hallgatók számára 10 félév (nappali és levelező tagozaton), míg papnövendékek számára 12 félév (nappali tagozaton).

OSZTATLAN HITTANÁR–NEVELŐTANÁR SZAK: Egységes, osztatlan mesterszak, 4+1 év (nappali és levelező tagozaton egyaránt), amelynek elvégzése után a hallgatók pedagógusvégzettséget igazoló diplomát kapnak. A kimenet: általános és középiskolai tanári végzettség. A szakot egyszakos, illetve a Nyíregyházi Egyetemmel együttműködésben közismereti tanár szakkal párosítva, kétszakos képzésben is indítjuk. A hittanár–nevelőtanár szak mellé a Nyíregyházi Egyetemen vendéghallgatói státuszban választható közismereti tanár szakok: 1. magyar nyelv és irodalom, 2. történelem, 3. ének-zene, 4. rajz és vizuális kommunikáció. (Ebben az esetben a hallgatók a 4+1 év végén kétszakos tanári diplomát kapnak, mellyel elhelyezkedési esélyeik jelentősen megnövekednek.) A képzésre jelentkezőknek (egyszakos és kétszakos képzés esetén is) szakmai alkalmassági vizsgán kell megfelelniük. A kétszakos képzés csak nappali, az egyszakos nappali és levelező munkarendben is indul.

KÁNTOR SZAK: 6 félév (nappali tagozaton). Azok jelentkezését várjuk, akik a görögkatolikus egyházközségekben kántori feladatok ellátására szeretnének vállalkozni. A kántor szak az alapos zenei, teológiai és egyházismereti képzés mellett az egyéni zenei adottságok fejlesztésének lehetőségét is kínálja.

A 2018 szeptemberétől ÚJ KÉPZÉSKÉNT indított 

OSZTATLAN HITTANÁR–NEVELŐTANÁR SZAKOT, rövid képzési ciklussal (bármilyen tanári, gyógypedagógus, tanító és óvodapedagógus, teológus diplomával rendelkező jelentkező számára) az idén is meghirdeti intézményünk, levelező tagozaton. A képzési idő a korábbi végzettség függvényében kerül kiszámításra.

JELENTKEZÉS ÉS FELVÉTELI: A jelentkezést a levelező tagozatos képzésekre, valamint a nappali tagozatos teológia, kántor, egyszakos hittanár–nevelőtanár képzésre közvetlenül a főiskolára kell elküldeni az intézménytől igényelhető saját jelentkezési lapon, a kért mellékletekkel ellátva. A jelentkezési lap letölthető a főiskola honlapjáról is (www.szentatanaz.hu). 

A kétszakos hittanár–nevelőtanár–közismereti tanár szakos képzésre jelentkezők a központi felvételi eljárás keretében adhatják be jelentkezésüket. Elektronikus úton (e-felvételi) a www.felvi.hu honlapon keresztül lehet csak jelentkezni. Kérjük, hogy az állami jelentkezési lap mellett az intézményi jelentkezési lapot is töltsék ki és adják le a Tanulmányi Osztályon.

A papnövendéknek jelentkezők esetében a Hajdúdorogi Főegyházmegyei Hivatal (4025 Debrecen, Petőfi tér 8., Kocsis Fülöp érsek-metropolitának címezve) vagy a Miskolci Egyházmegyei Hivatal (3503 Miskolc, Pf. 111, Dr. Orosz Atanáz megyéspüspöknek címezve), illetve a Nyíregyházi Egyházmegyei Hivatal (4400 Nyíregyháza, Bethlen G. u. 5., Szocska A. Ábel apostoli kormányzónak címezve) címére várják a főiskola saját jelentkezési lapját és a főpásztorhoz címzett kérvényt.

Nappali tagozatra jelentkezés esetén a jelentkezési lapokat 2018. február 15-ig, levelező tagozatra jelentkezés esetén pedig 2018. május 25-ig várjuk. Bővebb felvilágosítás a főiskola Tanulmányi Osztályán kérhető: Nyíregyháza, Bethlen G. u. 13–19., telefonon: 42/597-602 és 30/4400001, vagy e-mailben: tanulmanyiugyek@szentatanaz.hu.

A jelentkezési lapok ismeretében minden jelentkezőt egyénileg értesítünk a felvételi, illetve a pályaalkalmassági vizsga időpontjáról.

Címkék