A karitászmunka Istentől kapott küldetés

2017-ben 42 önkéntes részesült Caritas Hungarica Díjban, köztük a Miskolci Egyházmegyéből Kutiné Fedor Emőke.

karitasz díjátadó

A díjakat október 7-én, szombaton adott át Spányi Antal püspök, a Karitász elnöke és Écsy Gábor, a segélyszervezet igazgatója. Az ünnepségen részt vett Mádl Dalma asszony, a Karitász jószolgálati nagykövete is.

A hálaadó szentmisén koncelebrált közel 20 plébános, akik díjazottjaikkal vettek részt a közös ünnepen. Spányi Antal püspök a nap ünnepéből kiindulva, Szűz Máriát állította példaként az ünneplők elé. Máriától tanulnunk kell és tanulhatjuk, hogy kell az Istent szeretni, Jézust szeretni, hogyan kell a felebarátot szeretni. Mária arra is tanít bennünket, hogy hogyan kell szeretnünk egymást, érzékenyen figyelmes szeretettel, amelyben észrevesszük a másik szükségét. Sokszor ott kell segíteni, ahol nincs szó, ahol olyan nagy a szükség, hogy már kérni sem mernek. A karitász munka Istentől kapott küldetés és amelyre oly nagy szükségünk van ma nemcsak az ínség miatt, hanem azért is, hogy az egyház hitelesen tudja megmutatni ebben a furcsára toríztott világban küldetésének erejét és jelentőségét. Az egyház leghitelesebben a karitász munka által tud jelen lenni a világban, mondta a Karitász elnöke.

A szentmisét követően adták át az elismeréseket. A Katolikus Karitász vezetősége 2012-ben alapította meg a Caritas Hungarica Díjat, amelynek célja elismerni és értékelni a karitász önkéntesek különböző szociális területeken végzett példaértékű munkáját. A díj további célja az önkéntesség társadalmi megítélésének növelése, a karitatív tevékenységre való buzdítás.

Az elismerést azok az önkéntesek kapják, akik a Katolikus Karitász tevékenysége során a legtöbbet tettek karitatív tevékenységben a rászorultakért: mint például az idősek, betegek, fogyatékkal élők és a társadalom peremére sodródott családok támogatása.

 

Kutiné Fedor Emőke Görögkatolikus Egyházunk hűséges, segítőkész tagja. A Miskolci Egyházmegye kinyújtott „karitász karja”, lelkesen és és az evangélium örömével tevékenykedik.Testvéreivel együtt, közösen szerveznek gyűjtéseket és saját maguk gondoskodnak az adományok Egyházmegyei Karitászhoz való eljuttatásban. Ezeken felül maguk is, tehetségükhöz mérten támogatják a rászorulókat.

Kutiné Fedor Emőke Sárospatakon, Szent Erzsébet szülővárosában született. Mélyen vallásos családból, egyszerű, hitben élő szülőktől származik, két lánytestvérével együtt. Már gyermekkorában megtapasztalta mit jelent áldozatot hozni másokért, hiszen jó szülei is segítőkész emberek voltak. Soha nem felejtette el, családjával együtt, hogy honnan indult el, és az Isten áldásával és segítségével hová jutottak. Mindig segítőkészségéről tett tanúbizonyságot. Az evangéliumi tanítást napról napra apró pénzre váltva éli meg. Szeretettel szervezi az adományok gyűjtését és juttatja el a rászorultaknak.

Gratulálunk az elismeréshez!

Címkék