„A jó harcot megharcoltam” - I. Edelény Open

A fiatalok mérkőzéseivel kezdődött ma az I.Edelény Open Asztalitenisz Verseny, holnap a felnőttek mérkőznek meg.

asztaliteniszező gyerekek

A versenynek helyszínt adó Szent Miklós Görögkatolikus Általános Iskola, Óvoda és Alapfokú Művészeti Iskola tornatermében 14 asztalon pattogtak a labdák ma délután. Közös összefogással az általános iskola, Edelény város önkormányzata és a Magyar Speciális Olimpia Szövetség hozta létre a kétnaposra tervezett megmérettetések sorát, melynek célja a sportág népszerűsítése, valamint a versenyzési lehetőségek biztosítása.

„A jó harcot megharcoltam, a pályát végigfutottam, hitemet megtartottam.” (2 Tim 4,7) Szent Pál levelének sorát ajánlotta Atanáz püspök a versenyzők figyelmébe üzenetében, nemes versenyzést, hitet, kitartás és jó küzdelmet kívánva a résztvevőknek.

Az utánpótlás versenyre szép számmal érkeztek klubok; Miskolc, Tiszaújváros, Eger, Szerencs, Putnok, Bélapátfalva egyaránt képviseltette magát az U13, U15 korosztály és a Magyar Speciális Olimpia (MSO) mérkőzésein. A csoportos körmérkőzéses selejtezők után a döntők egyenes kiesési rendszerben zajlottak, Dobi Zoltán és Doros Szilárd felügyelete mellett. Az SO mérkőzésein a Szent Miklós Iskola diákjai is segédkeztek a pontok számolásánál.

Eredmények: U15 korosztály:

  1. BedőNorbert, Eger-Pálosi Asztalitenisz Klub
  2. Fónagy-Árva Péter, Tiszaújváros SC,
  3.  Lamport Mátyás, Eger-Pálosi Asztalitenisz Klub

SO női csapat:

  1. Csíkos Ilona
  2. Kiss Szilvia
  3. Németh Gizella

 SO férficsapat:

  1. Rontó Ferenc
  2. Suha János
  3. Kovács Zoltán

U13 korosztály:

  1. Köllő Ábel, Szerencs,
  2.  Lamport Mátyás, Eger-Pálosi Asztalitenisz Klub,
  3. Fischer Csaba, DVTK-VOLÁN

Holnap a felnőttek mérkőzéseivel folytatódik az I. Edelény Open. Délelőtt az amatőröké, délután pedig a profik versenye ígérkezik izgalmasnak.

FÉNYKÉPALBUM

Címkék