A görögkatolikus főpásztorok együttérzésükről biztosítják az ukrán nagyérseket

A Görögkatolikus Metropólia főpásztorai levélben fejezik ki együttérzésüket Szvjatoszláv Sevcsuk nagyérseknek az Ukrajnában kialakult szomorú események kapcsán. Az ukrán, angol és magyar nyelven írott sorokat az alábbiakban olvashatják.

Fülöp atya és az ukrán érsek

Szeretett testvérünk Krisztusban!

               Megrendülten vettük a hírt, hogy szeretett országukat micsoda erőszakos támadás érte. Teljes értetlenséggel állunk a jelenség előtt. Országuk megtámadásának híre úgy ért bennünket, mintha minket támadtak volna meg. Nekünk is mérhetetlenül fáj ez az igazságtalanság, amelyet testvéreink a saját sorsukban viselnek el. Szeretnénk teljes együttérzésünkről biztosítani szomszéd testvéreinket, akikhez oly sok szálon kapcsolódunk mi, magyarok és különösen is a magyar görögkatolikusok.

               Tőlünk telhető legnagyobb odaadással ajánljuk föl segítségünket szenvedő testvéreink felé. Elsősorban az értük való imádságot: hittel, buzgón és állhatatosan fogunk könyörögni a Mindenhatóhoz, hogy minél hamarabb állítsa le a szenvedést okozó gonoszságáradatot, kérjük őt, hogy enyhítse fájdalmait az ártatlanul szenvedőknek, s azt is, hogy térítse józan belátásra a jogtalanul támadókat. Az imádság mellett pedig lehetőségeink szerint minden egyéb támogatásra készek vagyunk, amellyel szenvedő testvéreinket megsegíthetjük.

Adja Isten, hogy ez a hirtelen jött háború ugyanilyen hirtelen, azonnal érjen is véget, s a jó szándékú ukrán nép újra teljes békében élhessen és fejlődhessen!

Testvéri szeretettel és együttérzéssel,

 

Atanáz                          Fülöp                                 Ábel

püspök                         metropolita                     püspök

a levél

Címkék