A csodák és szabadulások álltak legutóbbi kerekasztal beszélgetés középpontjába

2019. november 19-én délután a roma pasztoráció iránt érdeklődők ismét összegyűltek a Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskolán.

kerekasztal

2019. november 19-én délután a roma pasztoráció iránt érdeklődők ismét összegyűltek a Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskolán.

A kerekasztal beszélgetés a főiskola által szervezett Cigánypasztoráció a Görögkatolikus Egyházban című programsorozat keretén belül valósult meg, amelynek eddig már négy alkalma volt.

a résztvevők

Az első kerekasztal beszélgetés középpontjában Sója Miklós görögkatolikus pap munkássága állt, míg a második a roma emberek vallásosságát kutatta. A harmadik alkalom középpontjában a katolikus egyházon belüli romapasztoráció állt, a negyedik alkalommal pedig a romák oktatásának neveléstudományi vonatkozásait vizsgáltuk meg, fókuszba helyezve a különböző oktatási formákat.

A mostani alkalom lehetőséget adott arra, hogy a börtönben megvalósuló Csodákat és Szabadulásokat élhessünk együtt át.

Kocsis Fülöp

A megrendítően őszinte hangulatú beszélgetést Kocsis Fülöp metropolita atya nyitotta meg, majd megismerkedhettünk Boros Lajos volt fogvatartott életútjával, a Csodával és a Szabadulással, ami az Ő életében történt. Ezt követően Ft. Lippai Csaba, Ft. Orosz Árpád, mint börtönlelkészek, lelki vezetők, Drotár Zsolt és Vatai Gyula börtönparancsnokok és Nagy Zoltán börtönőr osztották meg velünk mélyen érintő gondolataikat.

A beszélgetés hangulatát még őszintébbé tette Boros Lajos volt fogvatartott saját szerzeményű énekeinek előadása.

A következő kerekasztal beszélgetés tervezett időpontja 2020.március.

FÉNYKÉPEK

Szöveg: dr. Inántsy-Pap Ágnes, fotó: Szilágyi Tibor

 

Címkék