Korábbi események

a gyermekbúcsú plakátja

Gyermekbúcsú - 2018

Dátum
Hely
Máriapócs

Ebben az évben a máriapócsi gyermekbúcsút az edelényi Szent Miklós Görögkatolikus Iskola, Óvoda és Alapfokú Művészeti Iskola szervezi. A május 12-i búcsú jelmondata: „Mielőtt megalkottalak anyád méhében, már ismertelek…” (Jer 1,5).

Cigányszakkoli logó

Lakatos Menyhért Szavalóverseny

Dátum
Hely
Miskolc

A Görögkatolikus Egyetemi és Főiskolai Kollégium Cigány Szakkollégium idén ötödik alkalommal rendezi meg a Lakatos Menyhért Szavalóversenyt. Jelentkezni április 23-ig lehet. A verseny részletes leírása az alábbiakban megtalálható.

a konferencia plakátja

Cigánypasztoráció a görögkatolikus egyházban

Dátum
Hely
Nyíregyháza, SZAGKHF

Elérkezett a cigánypasztorációs kerekasztal beszélgetés negyedik alkalma, aminek ezúttal is a Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskola ad otthont.

GrFc logó

I. GrFB – Görögkatolikus Fiatalok Bálja

Dátum
Hely
Budapest

A Görögkatolikus Metropólia és a GrFC nagy szeretettel hív Téged az első, kifejezetten fiatalok számára rendezett Görögkatolikus Bálba!

Máriapócs és Sajópálfala temploma

Máriától Máriáig

Dátum
Hely
Máraipócs-Sajópálfala

Gyalogos zarándoklat indul Máriapócsról 2018. április 27-én Sajópálfalára.

a rendezvény plakátja

Szent György-kupa 2018

Dátum
Hely
Szent Bazil Oktatási Központ sportlétesítményei

A hajdúdorogi Szent Bazil Oktatási Központ a Hajdúdorogi Főegyházmegyével közösen ebben az évben is meghirdeti labdarúgó versenyét a Szent György Kupáért. Szeretettel várjuk az egyházközségek, hittanos csoportok csapatait egy egész napos, élményekben gazdag sportos együttlétre.

Családi nap plakátja

Metropóliai családi nap

Dátum
Hely
Hajdúdorog

A minden évben szokásos metropóliai nap 2018. évben április 14-én lesz Hajdúdorogon. Ezúttal arról a 150 évvel ezelőtt történt nagyjelentőségű eseményről emlékezünk meg, amikor a Kárpát-Medencében élő magyar ajkú görögkatolikusok először gyűltek össze ebben a városban.

Feltámadási ikon

Szépséges Pászka

Dátum
Hely
Miskolc, Művészetek Háza

A Miskolci Egyházmegye idén ötödik alkalommal rendezi meg a Szépséges Pászka című egyházművészeti napot Miskolcon, 2018. április 6-án, 16 órától a Művészetek Házában.

fáklya

Lillafüredi fáklyás körmenet

Dátum
Hely
Miskolc, Lillafüred

A Miskolci Ökumenikus ​Egyetemi Lelkészség szeretettel hív mindenkit 2018. március 26.-án 19:00 órától, hogy elmélkedjünk végig Jézus hét szavát, amit a kereszten mondott. Az elmélkedéseket a lelkészek és fiatalok vezetik, a gondolatok segíthetnek bennünket Húsvéti készületünkben.

a rendezvény plakátja

Nagyböjti felkészülés Virágvasárnap

Dátum
Hely
Miskolc-Avas

Gyalogos tanúságtételt tartanak holnap az Avason. Indulás az Avasi kilátó végállomástól 16 órakor. Útközben elmélkedések, este közös vecsernye az Avasi templomban. Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Máriapócs, bejárat

Jézus-ima lelkigyakorlat Máriapócson

Dátum
Hely
Máriapócs

2018. március 15-18-án Jézus ima lelkigyakorlat lesz a Máriapócsi Lelkigyakorlatos- és Zarándokházban. Szeretettel várják az érdeklődőket. A lelkigyakorlat vezetője Kocsis Fülöp metropolita lesz.

plakát

24 óra az Úrért

Dátum
Hely
Miskolc, Avas

Ferenc pápa "24 óra az Úrért" felhívására minden egyházmegyében legalább egy templom huszonnégy órán keresztül nyitva áll március 9-10-én, hogy a kiengesztelődés szentségét együtt ünnepeljük meg. Miskolcon, az Avason, a görögkatolikus kápolnákban várnak mindenkit szeretettel. A részletes szertartási rend itt olvasható: