Korábbi események

Máriapócs, bejárat

Jézus-ima lelkigyakorlat Máriapócson

Dátum
Hely
Máriapócs

2018. március 15-18-án Jézus ima lelkigyakorlat lesz a Máriapócsi Lelkigyakorlatos- és Zarándokházban. Szeretettel várják az érdeklődőket. A lelkigyakorlat vezetője Kocsis Fülöp metropolita lesz.

plakát

24 óra az Úrért

Dátum
Hely
Miskolc, Avas

Ferenc pápa "24 óra az Úrért" felhívására minden egyházmegyében legalább egy templom huszonnégy órán keresztül nyitva áll március 9-10-én, hogy a kiengesztelődés szentségét együtt ünnepeljük meg. Miskolcon, az Avason, a görögkatolikus kápolnákban várnak mindenkit szeretettel. A részletes szertartási rend itt olvasható:

Missziós Kereszt

Missziós Kereszt Máriapócson

Dátum
Hely
Máriapócs

A Nyíregyházi Egyházmegye fogadja elsőként országjáró körútján a Nemzetközi Eucharisztikus Világkongresszus Missziós Keresztjét. Február 24-én, szombaton Erdő Péter bíboros megáldotta a keresztet, és útjára indította az esztergomi bazilikából. Az MTI-t Tóth János Csaba, a főegyházmegye sajtóreferense tájékoztatta. A missziós keresztet a 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Világkongresszusig végigviszik valamennyi egyházmegyében. Első állomása Máriapócs lesz, majd további nyolc helyen is felállítják a Nyíregyházi Egyházmegyében.

Nigeria domborzati térképe

Görögkatolikus előadás-sorozat Miskolcon

Dátum
Hely
Miskolc-Belvárosi Parókia hittanterme

Folytatódik a görögkatolikus szeminárium a Miskolc-Belvárosi Parókia szervezésében. A következő előadás vendégei a Nigériából származnak.

hittudományi főiskola homlokzata

Cigánypasztoráció a görögkatolikus egyházban

Dátum
Hely
Szent Atanáz Görögkat. Hittud. Főiskola, Nyíregyháza

A Hittudományi Főiskola programsorozatának következő előadása február 20-án lesz, a vendég dr. Székely János megyéspüspök.

kotta

Liturgikusének-verseny 2018 - IDŐPONTVÁLTOZÁS

Dátum
Hely
Fáy András Görögkatolikus Közgazdasági Szakközépiskola, Miskolc

A Görögkatolikus Metropólia idén már tizedik alkalommal rendezi meg a liturgikusének-versenyt. Az egyházmegyei forduló február 17-én Miskolcon, a Fáy András Görögkatolikus Közgazdasági Szakközépiskolában 11.30-tól kezdődik.

házasság hete

Házasság hete 2018

Dátum

Hazánkban 2018-ban tizenegyedik alkalommal rendezik meg a Házasság hetét a keresztény egyházak és civil szervezetek széles körű összefogásával. Egyházmegyénkben több helyszínen is programokkal várják a házaspárokat és a házasságra készülőket.

nyílt nap plakátja

Nyílt nap a Sapientián

Dátum
Hely
Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola, Díszterem

A Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskolán nyílt napot tartanak február 7-én.

csotki

Jézus-ima találkozók Sajópálfalán

Dátum
Hely
Sajópálfala

"A mennyország nem hely, hanem tapasztalat."
Minden hónap első hétfőjén Jézus-ima találkozót tartanak Sajópálfalán a Zarándokházban.