„Zeng a csarnok, üvölti a tömeg: Hajrá KRSZH! Nekünk, együtt bármi sikerülhet.....”

Idén, február 28-án, harmadik alkalommal került megrendezésre a Keresztény Roma Szakkollégiumi Hálózat focikupája, melyet 2012-ben a miskolciak indítottak el.

""

Tavaly a debreceniek, idén a Nyíregyházi Evangélikus Roma Szakkollégium adott helyet a színvonalas sportrendezvénynek. Szakkollégiumaink női és férfi futball, illetve röplabda sportágakban mérhették össze erejüket. A rendezvény megnyitóján Fabiny Tamás evangélikus püspök, és Sztojka Attila az Emberi Erőforrások Minisztériuma, Szociális Ügyekért és Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárságának főosztályvezetője mondta el gondolatát, a kezdő rúgást pedig Kocsis Fülöp püspök atya végezte el.

Izgalomban és gólokban természetesen nem volt hiány. A rendezvény díszmérkőzéseként az EMMI Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárságának és az evangélikus lelkészek csapatának barátságos mérkőzést láthattuk. Nagy küzdelem után a torna győzteseként a Szegedi Keresztény Roma Szakkollégium férfi futball, illetve röplabda csapata állhatott a dobogó élére. A mi miskolciak idén nem értünk el dobogós helyezést, lelkesedésünkből azonban nem veszítettünk és már most várjuk a jövőévben megrendezésre kerülő következő sportrendezvényt. Jól éreztük magunkat, mind a fiúk, mind a lányok ügyesen és sportszerűen játszottak. Nagy büszkeséggel tölt el minket, hogy a női futballisták legjobbjának választott játékosa kollégiumunk csapatából kerülhetett ki. Gratulálunk Balázs Enikő Tündének, aki bravúros játékával megérdemelte a kitüntető címet. Köszönjük a Nyíregyházi Evangélikus Roma Szakkollégium munkáját, a szeretetteljes vendéglátást, és bízzunk benne, hogy jövőre is ugyanilyen eredményes tornának lehetünk a részesei!