Véget ért a Házasság hete az Ózdi Görögkatolikus parókián is

Vasárnap a házaspárok megáldásával ért véget az a programsorozat, amely a közösséghez tartozó házaspárok részvételével zajlott az Ózdi Görögkatolikus Parókián. A háromnapos rendezvényen filmvetítéssel, könyvbemutatóval, személyes tanúságtételekkel és vetélkedővel várták a házaspárokat, családokat, akik aktívan részt vettek ezeken a programokon. A közösségi programok alkalmat adtak arra a házaspároknak, hogy egymást is jobban megismerve, a mindennapi mókuskerékből kilépve, vidám perceket tudjanak egymással eltölteni, megerősítve a házasságaik alapjait.

házaspár

A péntek este a Dal Marionnak című film megtekintésével és elemzésével telt. A film mindannyiunkat megérintve ösztönzött arra, hogy a családi életben kialakuló nehézségek, problémák megoldásáért valóban nagyon sokféle  áldozatokat kell hoznunk.

A szombati napon a közös kezdő imádságot követően megismerkedtünk a Házasság hetének idei könyvével, amelynek címe a Házasság négy évszaka. Egy rövid teszt kitöltésével azt is megvizsgáltuk, vajon mi és a társunk ugyanabba az évszakban járunk-e, illetve útmutatásokat is hallhattunk, hogyan is tudunk fejlődni párkapcsolatainkban.

házaspárbaj

A nap következő részében „Köztünk élnek” címmel parókiánk két házaspárja vállalta, hogy megosztja a jelenlévőkkel gondolatait, érzéseit, küzdelmeit amelyeket az oltár előtt tett ígéretük óta átéltek.

A vecsernyét követően a nap kötetlenebb részében „Házaspárbaj” zajlott a közösségi házunkban, ahol vidám feladatok megoldásán és páros próbatételeken bizonyíthattuk, hogy milyen jól ismerjük házastársunkat. A nap egy bőséges vacsorával ért véget, ahol kisebb asztalok körül ülve, kötetlenül beszélgethettünk egymással.

A vasárnapi Szent Liturgia végén a jelenlévő házaspárokat áldottuk meg, akik ajándékként egy róluk készült „házaspáros”, bekeretezett fotót kaptak, hogy otthonukban azokat elhelyezve, azokra rápillantva mindig eszükbe jusson a mai nap.

házaspárok megáldása

 A programok a Miskolci Egyházmegye Családpasztorációs Bizottsága által közvetített támogatás segítségével zajlottak.