„Valami új kezdődik”

Újabb intézménnyel bővült Egyházmegyénk. Mucsonyban, a Szent Péter Görögkatolikus Általános Iskola első tanévnyitóján Atanáz püspök is részt vett.

Orosz Atanáz, Szemerszki Mihály

Némethné Krizsán Szilvia tanár számol be az eseményről:

Idén rendhagyó tanévnyitóra került sor iskolánkban, ugyanis 2017. szeptember elsejétől Szent Péter Görögkatolikus Általános Iskola néven a Miskolci Egyházmegye fenntartása alatt működő intézmény lettünk.

Az ünnepséget és egyben a tanévet Rakaczki Mária igazgatónő nyitotta meg, ezután következett elsős diákjaink műsora, majd a nagyobbak köszöntötték őket verssel és ajándékkal. Kovácsné Fóris Krisztina igazgató-helyettes ismertette a tanév rendjét, ezután pedig egy vidám táncot láttunk, majd kellemes furulyaszót hallottunk.

évnyitó

Az ünnep zárásaként Orosz Atanáz püspök úr áldása és közös imádság következett. Püspök atya megnyitó beszédében kiemelte, hogy most „valami új kezdődik el”, és ez az újdonság nemcsak abban áll, hogy mostantól az intézmény Szent Péter Görögkatolikus Általános Iskola néven működik, nemcsak abban, hogy megnövekedett a hittanórák száma, hogy a keresztény nevelés kerül előtérbe, hanem abban, hogy Jézus Krisztus az iskolánk „legfőbb fenntartója”.

Reméljük, hogy az idei tanév mindenkinek sikeres lesz, és egy boldog, nyugodt közösségben tanulhatnak diákjaink.

Fotók: BTV