Tanúságtétel az Avason

A Miskolc-Avasi Görögkatolikus Parókia és a Miskolci Egyházmegye Ifjúsági Irodája közösen tett tanúságot Jézus jeruzsálemi bevonulásáról Virágvasárnap.

gyalogos zarándoklat az Avason

Virágvasárnap délutánján körülbelül félszáz fiatal és idősebb indult imádságos lelkülettel a város legmagasabb pontjától az Avasi-déli Isteni ige templomhoz. Régi hagyomány ez a városrészben; a földrajzi adottságok, a templom elhelyezkedése szinte „felkínálja” ezt, az ünnephez kötődő tanúságtételt. Ezzel a gyalogos tanúságtétellel a csoport Ferenc pápa ifjúsági világnap felhívásához is csatlakozott.
barkaág a kézbenA menet több ponton rövid, gondolatébresztő elmélkedésekre állt meg,  melyeknek központi témája Jézus „Én vagyok” tanításai voltak. Megérkezés után Atanáz püspök mondott rövid homíliát "Én vagyok, ne féljetek" címmel. Püspök atya a beszédében külön figyelemmel fordult a fiatalok felé is. Hangsúlyozta, mennyire fontos számukra is, hogy szembe nézzenek félelmeikkel, és megbeszéljék mindezeket.
Ezt követően nyílt lehetőség baráti beszélgetésre, közös együtt létre tea és szendvics mellett, illetve a kápolnában szentgyónásra vagy lelki beszélgetésre.

FÉNYKÉPEK