Tanévzáró a szakkoliban

Konferenciával zárta a 2016/2017-es tanévet a miskolci Görögkatolikus Cigány Szakkollégium.

szakkoli logo

Idén már hatodik tanévét zárta a miskolci Görögkatolikus Cigány Szakkollégium. A 2016-2017-es tanévben a szakkollégium fő programeleme a vitakultúra köré összpontosult. Ennek fényében került megrendezésre 2017. június 27-én a szakkollégium záró konferenciája. Az év során a hallgatók több programpanelből választhattak maguknak, olyan témaköröket, amelyről beszélgetni, vitázni lehetett. Elsajátították a vitázás kultúráját, és megtanulhatták, hogyan lehet objektív módon hasznos gondolatokat cserélni vitapartnerükkel.

Makkai atya a megnyitón

A konferencia elején Makkai László Igazgató atya köszöntötte a szakkollégistákat és munkatársaikat, ismertette az elmúlt félév eredményeit és kiemelt eseményeit. Egyben elbúcsúztatta azokat a hallgatókat, akik ebben az évben diplomát szereztek az egyetemen. A 29 hallgató a következő karokon tanult: Bölcsészettudományi Kar: 6 fő, Állam és Jogtudományi Kar: 3 fő, Bartók Béla Zeneművészeti Kar: 4 fő, Egészségügyi Kar: 1 fő , Gazdaságtudományi Kar: 9 fő, Gépészmérnöki- és Informatikai Kar: 4 fő, Műszaki Földtudományi Kar: 2 fő.

konferencia

Továbbá Igazgató Úr ismertette, hogy ebben az évben 10 hallgatónk részesült nyelvoktatásban, akik közül 3 diák komplex nyelvvizsgát tett és egy hallgatónak sikeres szóbeli nyelvvizsga eredménye született. Diákjaink közül hárman vettek részt lovári nyelvoktatásban, ebből egy sikeres írásbeli nyelvvizsgáról számolt be. Hallgatóinknak minden segítséget megadunk mentorainkkal együtt, hogy a Tudományos Diákköri Konferencián elinduljanak pályamunkáikkal. A 2016/17-es évben 3 egyetemistánk mérette meg magát tudományos dolgozatával, közülük egy szakkollégista 3. helyezést ért el. Szajkó Cintia pedig Esélyért-díjat kapott a Miskolci Egyetemen. Az év végén az EMMI által meghirdetett „Kapcsolódj be a közvetítésbe!” program keretében Lakatos Richárd végzős szakkollégistánk is ösztöndíjat nyert. Az Erasmus program segítségével Horváth Klaudia doktorandusz hallgatónk nyert lehetőséget arra, hogy Németországban tanuljon.

konferencia

A záró konferencia arra is lehetőséget biztosított, hogy szenior szakkollégistáink a társadalmi vállalkozások témakörben elsajátított ismereteik alapján egy saját vállalkozási ötletet mutassanak be hallgatótársaiknak és a meghívott „vendégbírának”, Szenttamási István Tamásnak, a téma kiemelkedő szakemberének.

Meghívott vendégünk volt továbbá Farkas Franciska, roma származású modell és színésznő, akit a szakkollégisták már jól ismerhettek a Brazilok című, nagysikerű filmből. A színésznő beszélt életéről, sikereiről és arról, hogy mindent, amit kapott az élettől, a Jóistennek köszönheti.

Farkas Franciska a szakkoliban

Bizalommal tekintünk a következő tanévre és várjuk a régi és új jelentkezőket a miskolci Görögkatolikus Cigány Szakkollégiumba.

 

 

 

 

Címkék