Szent Orbán zarándoklat

Szent Orbán Zarándoklathoz kapcsolódó lelki ráhangolódáson vettek részt vettek részt a Georgikon Görögkatolikus Szakgimnázium tanulói

Szent Orbán nap

Május 26-án, pénteken délután, Tolcsván, a Mikro-térségi központban került megrendezésre a „Tokaji Szent Orbán Zarándoklathoz” kapcsolódó lelki ráhangolódás Páll Miklós, a tolcsvai görögkatolikus parókus szervezésében. Iskolánk, a Georgikon Görögkatolikus Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium részéről a lelki ráhangolódáson Komporday Levente igazgató és Budai Tamás és Vámosi István 11. B, mezőgazdasági gépész szakmacsoportos szakközépiskolai, Tomkó Kitti 11. A, élelmiszeripari szakmacsoportos szakközépiskolai tanulók, valamint Damjanovics József főesperes atya, iskolánk püspöki biztosa és Molnár Attila atya, a kollégium lelki vezetője vettek részt.

Szent Orbán zarándoklat

Ezen az eseményen Kecskés Attila, tolcsvai római katolikus plébános vezetésével közösen imádkoztunk, kértük a jó szőlő termés elősegítését. Damjanovics József atya elmélkedésében a szőlőtermesztés, a borkészítés és a vallás közötti párhuzamokra, azonosságokra hívta fel a figyelmet, ezzel is elgondolkodtatva a jelenlévőket. Utána dr. Lőrincz György borász, az egri St. Andrea Borászat tulajdonosa beszélt a szakmai elhivatottságról és a lelki útkereséséről, a vallás és a szőlész-borász szakma egymásnélküliségéről mondta el a gondolatait.

A lelki ráhangolódást Páll Miklós atya zárta azzal, hogy egy Szent Orbán pápát ábrázoló ikont adott át a zarándoklat szervezőinek, a Tokaji Borbarátnők Társasága képviselőinek, amit a zarándoklaton az ereklye előtt visznek.

Molnár Attila atya, Komporday Levente