Szent Efrém Napok Nyíregyházán

A Görögkatolikus Meropólia ebben az évben is szeretettel várja és hívja az egyházi zene iránt érdeklődő közönséget a 2017. január 27-e és 29-e között megrendezendő Szent Efrém Napok elnevezésű programsorozatára.

szent Efrém Napok palakát

„Tégy méltókká minket, Krisztus Istenünk, hogy tiszta szívvel énekeljünk és dicsőítsünk téged!” (1. hangú dicséreti sztichira)


A Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskola immár negyedik alkalommal ad otthont a megrendezendő egyházzenei konferenciának, amelynek témája: Liturgikus ének és a népdal – kapcsolat és egymásrautaltság

Rendhagyó énekóra a Szent Efrém férfikarral és Szokolay Dongó Balázzsal, közös éneklés Béres József új gyűjteményéből, és táncház is színesíti a programsorozatot.

A rendezvény különlegessége, hogy január 28-án szombaton a Szent Efrém Napok keretében kerül megrendezésre Nyíregyházán a Görögkatolikus Kórustalálkozó ahol közös éneklésre várjuk a Görögkatolikus Metropólia énekkarait.

A rendezvény hagyományosan a három szent főpap (Nagy Szent Bazil, Nazianzi Szent Gergely és Aranyszájú Szent János) bizánci ünnepéhez kötődik, így a konferencia előadásai és hangversenyei mellett a liturgikus szertartásokra is nagy szeretettel várjuk az érdeklődőket.

(Részletes program a mellékelt szórólapon, vagy honlapjainkon olvasható: www.gorogkatolikus.hu. A belépés a rendezvényekre ingyenes.)

 

 

 Görögkatolikus Metropólia