Püspöki látogatás a Kollégiumban

Püspöki látogatást tett Orosz Atanáz a Görögkatolikus Egyetemi és Főiskolai Kollégiumban Miskolctapolcán.

csoportkép

2017. október 24-én este Püspök Atya megszentelte a Görögkatolikus Egyetemi és Főiskolai Kollégium és Cigány Szakkollégium nyáron felújított kápolnáját. A nyári szakkollégiumi felújítási munkálat a kápolnára is kiterjedt: új tető, külső szigetelés, nyílászárócsere és belső festés.

Orosz Atanáz, Makkai László

A rövid szentelési szertartás után Püspök Atya igehirdetését azzal kezdte, hogy az Isten szavairól való gondolkodáshoz fontos impulzusokat adhat a Szentírás mindennapi olvasása. A hallgatók számára a következő Szentírási részt olvasta fel: Lk 8,22b-25.

Ez a Szentírási rész kérdőjellel fejeződik be, akárcsak egy másik Bibliai könyv, Jónás könyve. Ezen Szentírási részeket összehasonlítva beszélt Püspök Atya arról, hogy Istennel közösen tudunk átjutni a túlsó partra. Az Úr nem törli el a nehéz helyzeteket az életünkben, hanem azokban jelen van és jelenlétével támogat, erősít bennünket. A kápolnánkat a bárkához hasonlította, amit Jézus megszentel jelenlétével az Eucharisztia képében.

Atanáz püspök a szakkoliksokkal

A kápolnai jelenlétet közös imádsággal zártuk. A Szakkollégium társalgójában közös képet készítettünk Püspök Atyával, miután új kollégistáinkat köszöntötte és egyenként beszélgetett velük.

Nagyon köszönjük Atanáz püspök szeretetteljes látogatását!

A program az EFOP-3.4.1.-15-2015-00010 azonosítószámú projekt keretében valósult meg. 

Címkék