Miskolci Egyházmegyei cigánytalálkozó családok részére

A Miskolci Egyházmegye területén élő cigány közösségek részére pünkösd után egy héttel családtalálkozót hirdetett meg az Cigánymissziós Bizottság.

Atanáz püspök8
Cigányok templomban

A cigánypasztorációban részt vevő atyák korábbi tapasztalata az volt, hogy közösségeikben, ha sikerül megszólítaniuk egy-egy cigány hívőt, akkor rajta keresztül könnyebben eljutnak családjaikhoz is. Szerették volna, hogy ezeknek a nagy családoknak is biztosítsanak találkozási lehetőséget.

Az idei cigány családok találkozójának helyszíne a Felsővadászi Egyházközség volt, ahová csaknem 200-an érkeztek a környékbeli és távolabbi parókiákról. A délutánra meghirdetett program a templomban kezdődött, ahol először Atanáz püspök atya köszöntötte, és bátorította a jelenlévőket.

A nap hátralévő részében az egyes közösségek mutatkozhattak be versekkel, énekekkel, a homrogdi, felsőregmeci és felsővadászi cigány egyházi kórusok, sőt a Szent Zotikosz gyermekvédelmi központ fiataljai a zsoltárok imádságos világába is  elkalauzolták a jelenlévőket.

A napot az Istenszülő tiszteletére elimádkozott Paraklisz imádsággal zárták, mely ima sorai közül püspök atya kiemelte az „imádságomat kiöntöm az Úr elé” sorokat, buzdítva és tanítva minden jelenlévőt a szívből jövő imádság fontosságára.

A találkozóval a szervezők hagyományt szeretnének teremteni, hogy a roma családok hitükben megerősödjenek.

Címkék