Mert együtt lenni jó…

Kicsiny település a Csereháton: Kány. A görögkatolikus közösség bár szintén kis lélekszámú, a legfontosabb értékekre odafigyelnek.

közösség

Sokan el sem tudnák képzelni életüket egy olyan helyen ahol például, nincs bolt, és a kenyeret is a mobilpékség csak egy héten egyszer hozza ki. Vagy éppen naponta két busz közlekedik a faluban, és az ember úgy tud otthonról ügyet intézni, hogy vagy mobil-telefonál az udvarról illetve a verandáról, vagy csak interneten tud dolgozni, mert a két csúcstechnikát egyszerre nem tudja használni.

Ez a település Kány, ahol ennél fontosabb értékek rejlenek az emberekben, mert együtt lenni jó. Együtt lenni, beszélgetni, megosztani egymással élményeinket mindig egy közösségerősítő dolog.

a kányi templom belseje

Immáron második alkalommal sikerült összetoborozni a kányi egyházközség maroknyi tagjait egy egyházközségi főzőcskézésre, valamint egy kellemes hangulatú beszélgetésre, amit az olykor bográcsaink alól felénk jövő füst sem tudott megállítani.

A majdnem elkészült finomság előtt egy imaóra elvégzésével köszöntük meg a Mindenható Istennek, hogy ebben az évben is van időnk egymásra, mert együtt lenni jó.

A mi Urunk és Istenünk Jézus Krisztus áldja meg mindazon segítőinket, akik által megvalósulhatott e cseppnyi közösség hangulatos együttléte mert együtt lenni nagyon jó!

Címkék