Megkezdődött a KRSZH tanévnyitó konferenciája

A Keresztény Roma Szakkollégiumi Hálózat országos tanévnyitó konferenciáját szeptember 15-17-én tartják Miskolcon.

megnyitó

Idén a Keresztény Roma Szakkollégiumi Hálózat országos tanévnyitó konferenciájának házigazdája a miskolci Görögkatolikus Egyetemi és Főiskolai Kollégium Cigány Szakkollégium. A megnyitón Makkai László, a kollégium igazgatója, a háromnapos konferencia mottójára „Együtt a hitben jövőt építünk” utalva fogalmazta meg, hogy legyen ez a három nap a partnerség megerősítésének és újabb kapcsolatok kialakításának lehetősége, a lelki feltöltődés ideje, és alkalom az összetartozás erejének megtapasztalására, melyet a hit kovácsol egybe.

Makkai László

Szent Pál korintusiakhoz írt első leveléből olvasott fel egy rövidebb részt a Miskolci Egyházmegye püspöke, melynek egyik mondatát („Minden dolgotok szeretetben menjen végbe” 1Kor 16,14 ) tették hozzá a konferencia jelmondatához a szervezők. Az apostol szavai megerősítenek bennünket hitünk kifejezésében és biztatást adnak arra, hogy hitünkben állhatatosak is maradjunk, mondta Atanáz püspök köszöntőjében.

Orosz Atanáz

A konferencia jelmondatának szellemében, csapatépítő játékkal folytatódott a nap további programja, a holnapi, szakmai nap előtt.

KÉPEK: Tóth Tamás

Szöveg: Varga-Juhász Bernadett