Lehetetlen küldetés!

A fenti mondatot volt az idei hittanos tanévzáró hálaadás mottója Sajópálfalán június 18-án.

élő csocsó

Szepesi Szilárd atya számolt be az eseményről:

"A hálaadásra legtöbben autóbusszal vagy autóval érkeztek, de voltak, akik kerékpárral zarándokoltak a sajópálfalai  Kegyhelyre a Miskolci Egyházmegye számos egyházközségből. A regisztráció után megtörtént a csoportbeosztás; huszonhárom csapatot sikerült összeállítani. A kisebb létszámmal érkező parókiák csapatait összevontuk, hogy a 10-12 fős csapatok egységesek legyenek.

a templomban

A napot Szent Liturgiával kezdtük – zengett a templom a közel 250 gyermek énekétől. Jármi Zoltán sajószentpéteri parókus atya lelkes prédikációjával biztatott minket. Elmondta a jó nyári szünet összetevőit és feladatait. A nyári szünetben is legyünk nyitottak minden újra, ami minket épít, gazdagít, fedezzük fel a körülöttünk lévő értékeket. A jókedv, a barátok között megélt percek töltsenek fel, szerezzünk élményeket. Idézett egy olasz kisváros Don Bosco Iskolájának pedagógusa által, a diákoknak jó tanácsként adott 15 feladatból a nyári szünetre: találd meg minden napnak az értelmét, olvass minél többet, kerüld azokat a dolgokat, helyzeteket, embereket, amelyektől üresnek érzed magad, sportolj sokat, néha légy csendben, ne beszélj csúnyán, nézz értelmes filmeket, légy hálás és örülj az élet szépségeinek Jézus társaságában.

Közös tízórai elfogyasztása után a felnőttek előkészültek a nagy játékra, amely az idei évben három szigeten - népi játékok, vizes játékok és Bibliai játékok - zajlott. A nap mottója: A lehetetlen küldetés!. Minden egyházközség, menetlevéllel a kezében igyekezett minden sziget különböző feladatait teljesíteni. A gyerekek igazi verseny hangulatban, vidáman, a szívükben azzal a mottóval, hogy: ,, ami az embernek lehetetlen, az az Istennek lehetséges" (Lk 18,27) küzdöttek a pontokért a célig. A színes feladatok között volt többek között: Juttasd át Mózest a túlsó partra, Bibliai Álomcsapat: ÓFC vs. ÚFC, Bibliai mocsár, Elszöktek a békák!, Lehetetlen megcsinálni!, Élő Csocsó!

feladatmegoldás közben

Köszönjük a feladatok elkészítőinek, lebonyolítóinak, szervezőinek többek között Debreceni Zoltán tisztelendő úrnak,  Salai Szabolcs atyának, Ács Zoltán hittanár úrnak, Gorcsa János tisztelendő úrnak a sok munkát, és minden állomáshelyet ellátó segítőnek a feladatok lebonyolítását. Továbbá nagyon köszönjük  Kiss Attila  atyának a lelkiismeretes, precíz szervezést, valamint a sajópálfalai egyházközség tagjainak is hálával tartozunk a sok segítségért.

A szervezők ajándékokkal is készültek. Minden gyerek édességet és egy Jézus Krisztus Mindörökké feliratos kitűzőt kapott ajándékba. Meglepetésként  Páll Miklós karitászigazgató atya nagyon sok csokoládét és játékot adott át a gyerekeknek. Isten áldása szálljon minden jószívű segítőre és adakozóra.

A Paraklisz énekeiből imádkozva köszöntük meg ezt a szép napot hazaindulás előtt.Jól kezdődött a vakáció! Csak Isten áldása legyen rajta, s akkor jó lesz a folytatás is."

További képek