Lausanne-ban tartottak konferenciát

Vallás, együttműködés és konfliktusok a különböző társadalmakban címmel tartottak tanácskozást Svájcban.

Lausanne látkép

A görögkatolikus iskolák kerültek bemutatásra  a „Vallás, együttműködés és konfliktusok a különböző társadalmakban”  elnevezésű konferencián Lausanne-ban a vallásszociológusok és neveléstudományi szakemberek nemzetközi konferenciáján.

A Svájcban 2017.július 4  és 7 között megtartott tudományos konferencián Inántsy Pap Ágnes a Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskola tanára mutatta be a görögkatolikus iskolákban tanuló diákok szüleinek iskolaválasztási motivációit.

Az előadás mögött elvégzett kutatás célja az volt, hogy láthatóvá váljon milyen szülői motivációs szempontok dominálnak a görögkatolikus egyház által fenntartott oktatási intézmények választása során. Továbbá arra is választ próbált keresni a kutató, hogy  ezen választási  szempontok milyen társadalmi háttérváltozókkal függenek össze. A kutatás keretei arra is lehetőséget adtak, hogy az iskolaválasztásban résztvevő szülők munkaerő piaci státusa és legmagasabb iskolai végzettsége mentén kialakuló összefüggések kerüljenek elemzésre és bemutatásra.

Görögkatolikus Metropólia