Kollégiummal bővül Edelény

Ünnepélyes keretek között rakták le Edelényben az ifjúsági centrum és kollégium diákotthonának alapkövét 2017. június 9-én.

a látványterv molinója

Az épület alapkövét Orosz Atanáz, a Miskolci Egyházmegye püspöke áldotta meg. Említette, hogy éppen 40 éve épült vasbeton cölöpökre emelt Ifjúsági Ház a Bódva bal partján, most pedig krisztusi alapon igyekszünk a jobb oldalon keresztény alapértékekre ifjúsági központot emelni. Reményei szerint jövő ősztől mintegy harminc tanuló veheti birtokba a kollégiumot. Az ifjúsággal való foglalkozáshoz hozzátartozik a kollégiumi nevelés is - hangsúlyozta a főpásztor.

az alapkő megáldása

A rendezvényen dr. Illés Boglárka, ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkár kiemelte, hogy olyan közösségteremtő hely lehet majd az intézmény, ami egy egész életre szóló emlék maradhat, s amire napjainkban máshol nincs lehetősége a fiataloknak.

Az idén kezdődő építkezés Magyarország Kormányának támogatásával (EGYH-KCP-16-P-0115) valósul meg. Edelény város polgármestere, Molnár Oszkár, köszönetét fejezte ki mindazoknak, akik munkájukkal a város ifjúságának gyarapodását szolgálják.

Az eseményt a Szent János Gimnázium és Szakgimnázium tanulóinak műsora színesítette.

TOVÁBBI KÉPEK