Karácsonyi készülődés a Forrás Tanodában

A Forrás Görögkatolikus Tanodában, Múcsonyban, nyitott tanodai programot szerveztek a karácsonyi készület jegyében december 5-én.

nyitott tanodai program, kézműveskedés

Szent Miklós ünnepének előestéjén a kora délutáni órákban gyermeki nyüzsgéssel telt meg a múcsonyi művelődési ház. A Forrás Görögkatolikus Tanodában Mikulás délutánt, nyitott tanodai programot szerveztünk mely, a bemutatkozás, az együtt munkálkodás, az éneklés délutánja volt. Közösen láttunk neki gyerekek, szülők, pedagógusok, vendégek és az egyházközség tagjai az adventi készülődésnek.

Lehetőség nyílt többek között adventi koszorú, gyertyatartó és különböző karácsonyfadíszek elkészítésére. A vidámság, a közös alkotás és éneklés öröme töltötte be a termet.
A sötétség beálltával - a gyerekek által készített - világító lámpásokkal vonultunk a templomhoz, ahol a tanodások ünnepi műsora következett énekkel, imával és verseléssel.

gyermekek lámpásokkal
Ezután a Szent Liturgián vettünk részt, ahol a parókus atya köszöntötte buzdító szavaival a jelenlévőket. A szentbeszéd végére megérkeztek a mikulás csomagok is, melyeket Szent Miklós püspök emlékére a Miskolci Egyházmegye Karitásza küldött.
 A csomagok kiosztása után együtt mentünk vissza a művelődési házba, ahol szeretetvendégséggel zárult a program. A nap végére kifáradva, de élményekben gazdagodva indulhattunk haza az elkészített díszekkel, melyek remélhetőleg otthon is mindannyiunkat tovább emlékeztetnek Szent Miklós ünnepére, és lelkiekben ráhangolódva tudjuk várni a karácsonyt, az Úr Jézus születését.

A rendezvény az EFOP-3.3.1-15-2015-00393 számú Tanodaprogram megvalósítása Múcsonyba című pályázat keretében valósult meg.

Varga Csaba

Fényképalbum

 

Címkék