Farkas Franciska önálló estje Szakkollégistáknak

Farkas Franciska önálló estjét mutatta be Miskolcon, a Görögkatolikus Egyetemi és Főiskolai Kollégium Cigány Szakkollégium hallgatóinak.

Farkas Franciska

Mozgó Mónika beszámolója a rendezvényről:

2017 júniusa után ismét Farkas Franciska színésznő volt Szakkollégiumunk vendége.Ezúttal önálló estjével érkezett hozzánk, amiben Gorkij Makar Csudra című novelláját mutatta be.

Egy személyben testesítette meg a novella szereplőit. A Színháztörténeti és Színészmúzeum kis termében a színész és a közönség közelsége megteremtett egy olyan közvetlen közeget, amiben minden apró részlet, minden hangsúly érvényesülhetett. Mozdulataival, mimikájával, hangjával és pár darab kellékkel rabul ejtette közönségét ezen a keddi estén. Egy személyben testesítette meg a novella szereplőit. Mesélőként vezette be a darabot, majd egy bajusz és kalap segítségével átalakult Makarrá. Legyezője mögül villant elő szeme, ahogy Raddát személyesítette meg. Pipája segítségével Makar bölcsességét hangsúlyozta. Előadása vastapssal zárult.

Farkas Franciska

A lenyűgöző szerepek után Franciska szakkollégistáinkkal beszélgetett. A közönség találkozón több dologról esett szó; elmesélte, hogy ezt a novellát már gyermekkorában megismertette vele édesanyja, aki orosz szakos tanárnő volt. Közel áll a szívéhez a mű ezért, szívesen olvasta fel, ismertette meg barátaival is a novellát. Mikor nemrégiben felkérték egy önálló estre hosszas gondolkodás után választotta ki ezt a darabot. Beszélt filmsikereiről (Viktória – A zürichi express, Brazikok, Aranyélet (sorozat), és ezen szerepek kapcsán arról is, hogy a mai Magyarországon a színészeket beskatulyázzák egy szerepkörbe, amiből nehéz kitörni.

A könnyed beszélgetést közös fényképpel zártuk le. Köszönjük Farkas Franciska színésznőnek, hogy ismét ellátogatott hozzánk és előadásával elkápráztatott minket és  köszönjük Mikita Gábornak, hogy rendelkezésünkre bocsátotta a Színháztörténeti és Színészmúzeum termét!

Címkék