Cigány Közösségek Karácsonya Sajópálfalán

Egyházmegyénk cigány közösségei Sajópálfalán találkoztak, hogy tradicionális kántálási szokásaik felelevenítésével karácsonyvárásukban megerősödjenek.

Logó
Cigány családok

Óriási megtiszteltetésben volt része egyházmegyénk cigány közösségeinek idén december 18-án, ugyanis hagyományteremtő szándékkal Dr. Orosz Atanáz püspök atya vezetésével a cigány kántálási hagyományokat eleveníthettük fel közösen Sajópálfalán.

Kellemes hangulatban, tradicionális énekek közepette beszélték el az idősebb generáció tagjai a cigány hagyományos kántálás mikéntjét, valamint az ehhez az ünnepkörhöz tartozó egyéb hagyományokba is bepillantást nyerhettünk. Püspök atya idén úgy döntött, hogy egy vacsorára vendégül látja a közösségeket, hogy ezzel is egy újabb lépést tegyen a cigányság missziójában, melynek nem titkolt szándéka a cigány és nem cigány közösségek közötti szakadékok megszüntetése.

Egyházunk az irgalmasság évében mindenki előtt kitárva kapuit új közös kezdetre invitál bennünket, mely a kiengesztelődés és újrakezdés lehetőségét kínálja fel hívei számára. Számunkra, akik jelen lehettünk ezen a felemelő estén Püspök Atyával és a meghívást az ünnepi rohanás ellenére elfogadó testvérekkel, mindenképpen egyfajta újrakezdés, ahol az egyház legfőbb vezetőjén- és annak képviselőin keresztül, mint kitárt karú egyház mutatkozott meg.Köszönet azon atyáknak, akik a közösségeket mozgatva segítették ennek az estének a létrejöttét áldozatos munkájukkal.

Sokan először voltak Sajópálfalán és ragyogó szemekkel hallgatták meg a templomban a könnyező kegykép csodálatos történetét. Rövid imádságban vehettünk részt Kiss Attila parochus atyával és eztán Püspök Atya karácsonyi jókívánságával és szentképekkel indított bennünket útra a viszontlátás reményében.

Címkék