Bevonótábor a Görögkatolikus Szakkoliban

A Miskolci Görögkatolikus Cigány Szakkollégiumban bevonótábort tartottak a múlt héten, ahol az újonnan érkező szakkollégisták még a szorgalmi időszak előtt betekintést nyerhetnek a kollégium életébe.

bevonótábor

„S egyáltalán, ezek az úgynevezett nagy találkozások, döntő pillanatok tudatosak-e?... Van-e az, hogy valaki belép egy napon a szobába és tudjuk: aha, ő az?... Az igazi... mint a regényekben?... Nem tudok erre a kérdésre felelni.” (Márai Sándor)

A Miskolci Görögkatolikus Cigány Szakkollégium pontosan tudta, amikor 2017. augusztus 24.-én közel 30 fiatal lépett be az ajtón, hogy igen, ők azok, akikre vártunk.

bevonótábor

Szakkollégiumunk életében idén augusztusban is megrendezésre került a szokásos bevonó tábor ahol a régi szakkollégisták és az új kollégiumunkba jelentkező fiatalok megismerkedhetnek egymással. Élménydús napokat töltöttünk együtt, megismertettük kollégiumunk életét az új hallgatókkal, sokat beszélgettünk egymással, az együtt töltött napok is azt bizonyították nekünk, hogy annyi tehetség, annyi csiszolatlan gyémánt van a világban akik szakkollégiumunkban remélhetőleg ki tudnak majd teljesedni és megmutatni a tehetségüket és tenni akarásukat.

bevonótábor

Hit-Család-Közösség ezekkel a szavakkal tudjuk a legtöbben leírni azt, hogy mit jelent számunkra szakkollégistának lenni.

Egy jól összeszokott közösség vagyunk, ahol az Istenbe, egymásba és a magunkba fektetett hitünk az, ami ezt az egységet még erősebbé, szinte már egy családdá teszi.

Biztos vagyok benne, hogy új szakkollégistáikkal együtt az elkövetkező tanévben is nagyon sok jó élményben lesz majd részünk, és még erősebbé és hasznosabbá tudjuk majd tenni ezt a közösséget, amit a szakkollégiumunk alkot.

bevonótábor

Köszönjük a kollégium dolgozóinak a családias hangulatot, a szeretetteljes fogadtatást és azt, hogy újból megtapasztalhattuk jó együtt lenni, és jó közösséghez tartozni.

Szajkó Cintia – szakkollégista

A program az EFOP-3.4.1.-15-2015-00010 azonosítószámú projekt keretében valósult meg.

logo

 

Címkék