A Nyíregyházi Egyházmegye zarándoklata Sajópálfalára

Először zarándokolt a Nyíregyházi Egyházmegye Sajópálfalára a hétvégén. A zarándokok a könnyezés tricentenáriumi emlékévében érkeztek a Szűz Anya köszöntésére.

papság

A Nyíregyházi Egyházmegye zarándokai töltötték meg a sajópálfalai templomot a hétvégén.

A máriapócsi parókiáról gyalogosan indult zarándokok vasárnap este érkeztek meg. A motorral, kerékpárral, autóbuszokkal vasárnap reggeltől folyamatosan érkező közel ezer hívő részvételével tartották az ünnepi Szent Liturgiát május 1-én.
A Szent Liturgián Orosz Atanáz megyéspüspök, Szocska Ábel apostoli kormányzó és a Nyíregyházi Egyházmegye papsága mellett Kurt Burnette az amerikai egyesült államokbeli passaic-i egyházmegye püspöke is koncelebrált.

"Mi a mi más lehetne a célja most a háromszázadik évfordulón ennek a mai zarándoklatnak? Visszatekintés?” tette fel a kérdést ünnepi homíliájában Orosz Atanáz. "Sokkal fontosabb, hogy itt és most tekintsük az Úrra és higgyünk neki, családunkkal, házunk népével együtt. ”- adta meg a választ a főpásztor. A felolvasott apostoli szakaszból Szent Istvánnal szavait idézve „Látom, hogy nyitva az ég, és a feltámadott Emberfia ott áll az Isten jobbján” folytatta a gondolatmenetet, és hangsúlyozta, mennyire fontos hogy mi is meglássuk; „hogy nyitva az ég. Isten nem zárta be szívét előttünk, Istennel kapcsolatunk lehet ma és mindig.”
Beszédében Atanáz püspök utalt a kegyhelyeken ma is előforduló megtérésekre, csodás gyógyulásokra, jelekre. Isten gondoskodik róluk, ezt a zarándokok különösen átérzik, hiszen útjuk során Istenre hagyatkoznak. „A mai zarándoklat is Isten irányításával zajlik. (…) Ha merjük Isten útbaigazításait követni, akkor a zarándoklatnak igen is van értelme és a mi életünkben is csodák következhetnek be.”
"A közös ünneplésben Az Istenszülővel együtt az Istenhez folyamodunk és z Ő útmutatását kérjük életünk nagy zarándoklatához és befejezéséhez." - szavakkal zárta homíliáját a főpásztor.

KÉPEK

Címkék