Hírek

Ferenc pápa az ifjúsággal fog kezet

Ferenc pápa üzenete az Ifjúsági Világnap alkalmából 2018-ban

II. János Pál pápa 1985-ben a katolikus egyházban virágvasárnapot egyben az ifjúság világnapjává jelölte ki. Ferenc pápa követve elődjei hagyományát, idén a 33. ifjúsági világnap alkalmából üzenetben fordul a fiatalok felé, amelyet az alábbiakban olvashatnak.

Orosz Atanáz köszönti a versenyző gyermekeket

Citius, altius, fortius

Gyorsabban, magasabbra, erősebben - A buzdító szavak az edelényi Szent Miklós Görögkatolikus Általános Iskola, Óvoda és Alapfokú Művészeti Iskola által rendezett sportnapon részvevő gyerekek jelmondata is lett.

a Bartók teremeben gyülekeznek a gyerekek

Koncert a Zenepalotában

A Szent Zotikosz Gyermekvédelmi Intézmény 2018-ban ünnepli ötödik születésnapját. Ez alakalomból több különleges programmal ünnepelnek idén a lakásotthonok lakói. A napokban komolyzenei hangversenyen vettek részt Miskolcon.

 Hortobágyi T. Cirill

Beiktatták az új pannonhalmi főapátot

A bencés rend alapítójának, Nursiai Szent Benedeknek főünnepén, március 21-én iktatták be tisztségébe az új pannonhalmi főapátot, Hortobágyi T. Cirillt.

óvodások játék közben

Hirdetmény óvodai beiratkozásról

A Miskolci Egyházmegye fenntartásában működő intézményekben a 2018/2019-es nevelési évekre az óvodai beíratások időpontjairól az alábbiakban tájékozódhatnak.

az egyházmegyék területi megoszlása Magyarországon térkép

Hároméves a Metropólia

A három egyházmegye közössége együtt ünnepelte a Metropólia fennállásának harmadik évfordulóját Debrecenben, a Főegyházmegyén.

Cigányszakkoli logó

Eredményes félévet kezdtek a miskolci szakkollégisták

A 2017/2018-as félév elején Görögkatolikus Cigány Szakkollégium hallgatói kimagasló tanulmányi eredményeket értek el. Egyetemi tanulmányukkal, egyetemi és országos versenyeken öregbítették a Szakkollégium hírnevét.

GrFc logó

I. GrFB – Görögkatolikus Fiatalok Bálja

Dátum
Hely
Budapest

A Görögkatolikus Metropólia és a GrFC nagy szeretettel hív Téged az első, kifejezetten fiatalok számára rendezett Görögkatolikus Bálba!

csoportkép a templom előtt

Viszlón a Görög Gödör

A Görögkatolikus Fiatalok Klubja az abaúji települést, Viszlót választotta a nagyböjti elcsendesedés helyszínéül.