Korábbi események

Kocsis Fülöp gyermekek körében Szíriában

Hazánkba érkezik az aleppói melkita érsek

Dátum
Hely
Budapest, Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébánia-templomban,

Az érsek látogatásának egyik aktualitása, hogy 2017. december 16-án, szombaton este 18 órától jótékonysági hangversenyt tart a Szent Efrém Férfikar a szíriai gyermekek megsegítésére.

Karácsony készül plakátja

Karácsony készül

Dátum
Hely
Edelény

2017. december 12-én zenés irodalmi előadással várják az érdeklődőket Edelényben.

betlehem

Előadás a görögkatolikus szokásokról

Dátum
Hely
Ferences templom, Budapest, Ferenciek tere

Folytatódik a Metropólia kincsei előadássorozat. Ennek részeként Budapesten tart előadást dr. Szabó Irén görögkatolikus szokásainkról.

Nüsszai Szent Gergely

Folytatódik a püspöki katekézis

Dátum
Hely
Nagyboldogasszonyról nevezett Püspöki Székesegyház (Búza tér)

Folytatódik a püspöki katekézis a Miskolci Egyházmegyében. A következő előadás április 25-én, 18.45-től kezdődik a Székesegyházban, téma Nüsszai Szent Gergely.

Miskolc-Szirma

Nagyböjti templomi találkozások

Dátum
Hely
Miskolc-Szirma, görögkatolikus templom

Nagyböjt hétfőin 17.30-tól közös nagyböjti vecsernyére várjuk miskolci templomainkban nem csak a miskolciakat. A hatodik templomi találkozás helyszíne április 3-án a szirmai görögkatolikus templom.

Krétai Szent András

Krétai Szent András bűnbánati kánonja

Dátum
Hely
Miskolc, Nagyboldogasszonyról nevezett Püspöki Székesegyház (Búza tér)

Minden évben egyszer, nagyböjt ötödik hetének szerda estéjén végzik a magyar görögkatolikusok a Krétai Szent Andrástól származó nagy bűnbánati kánont. A miskolci székesegyházban (Búza tér) 2017. március 29-én, 17.00 órakor kezdődik az utrenye szertartása, ennek keretében hangzanak el a bűnbánati kánonok. „Itt a bűnbánat ideje, én is hozzád sietek, Teremtőm, vedd le rólam a bűn súlyos bilincsét, és mint irgalmas, adj nekem bűnbocsánatot!” (Krétai Szent András bűnbánati kánonja, I. óda)

plakát

Közös virrasztás Edelényben

Dátum
Hely
Edelény, Újtemplom u. 2-4.

Lassan már hagyománynak mondható, hogy nagyböjt harmadik szombatján más egyházközségek híveit is virrasztásra hívjuk az edelényi templomba. Idén március 18-án, szombaton 17.30-tól vecsernyét és utrenyét végzünk, 19-én püspöki Szent Liturgia lesz.